OVU DIJETU JE OSMISLIO POZNATI SVETSKI NAUČNIK: Apsolutni je HIT, a zbog OVAKVOG rezultata svi je žele
Ilustracija, Foto: Profimedia

ISPROBAJTE JE

OVU DIJETU JE OSMISLIO POZNATI SVETSKI NAUČNIK: Apsolutni je HIT, a zbog OVAKVOG rezultata svi je žele

Atkinsonova dijeta bila je pod udarom javnosti nakon što je 2005.godine tim naučnika sa Oxforda dokazao da šteti srcu, ali nove studije su pokazale da Atkinsova dijeta nije ništa štetnija od drugih konvencionalnih dijeta

Objavljeno:

Pre par godina Atkinsonova dijeta je bila apsolutni svetski hit. Dijeta bazirana isključivo na crvenom mesu, siru i masnoćama davala je velike rezultate u gubljenju kilograma. Ali, doktori i naučnici su bili zabrinuti zbog potpunog izbacivanja ugljenih hidrata iz ishrane, što može dovesti do ozbiljnih poremećaja kao što su anoreksija ili zdravstvene komplikacije kod dijabetesa.

Prema Daily Mailu, nova i unapređena Atkinsonova dijeta sad dozvoljava unos ugljenih hidrata. Tromesečni program nove dijete podeljen je u četiri faze, a kako nedelje odmiču povećava se dozvoljeni unos karbohidrata kao što su žitarice, hleb i testenina. U prve dve nedelje dozvoljene su semenke i sitno voće, sledeće dve nedelje čak i integralna testenina ili pecivo.

Kad se izgubi željeni broj kilograma, naučnici smatraju da se u ishranu mogu uvesti i beli hleb i dezerti.

Atkinsonova dijeta bila je pod udarom javnosti nakon što je 2005.godine tim naučnika sa Oxforda dokazao da šteti srcu, ali nove studije su pokazale da Atkinsova dijeta nije ništa štetnija od drugih konvencionalnih dijeta.

(Espreso/ Stetoskop)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.