Zašto treba da dodate SODU BIKARBONU kada kuvate jaja? Razlog je genijalan! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

kao profesionalci

Zašto treba da dodate SODU BIKARBONU kada kuvate jaja? Razlog je genijalan! (FOTO) (GIF)

Desi vam se da promašite vreme kuvanja, da presporo traje i da na kraju ne možete da ih oljuštite? E, pa neće više!
Objavljeno:

3. Zagrevanje jaja pre stavljanja u vruću vodu je dobar trik protiv pucanja. To možete da uradite na dva načina - Izvadite ih iz frižidera i ostavite da dobiju sobnu temperaturu ili ih stavite u toplu vodu na nekoliko minuta. Ekstremna promena temperature je glavni uzrok pucanja ljuske jajeta prilikom kuvanja.

foto: profimedia

4. Ako želite da dobijete tvrdo kuvana jaja, najsigurnije je da ih stavite u hladnu vodu i da tada počnete da kuvate. Šanse za pucanje ljuske tada su male.

foto: giphy

5. Ako želite da dobijete jaja s mekanim žumancetom unutra, tada ih kašikom polako stavljajte u vruću vodi i merite vreme. Zavisno od veličine jaja, trebaće vam oko tri minuta.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.