NAJLAKŠI RECEPT ZA KORE ZA PITU: Svima uspeva, PROST JE KAO PASULJ
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Milica Mihailović

recept

NAJLAKŠI RECEPT ZA KORE ZA PITU: Svima uspeva, PROST JE KAO PASULJ

Pecite na 250°C nekih 15 minuta, zatim smanjite na 220°C i ostavite još 15 minuta

Objavljeno:

Svi je vole, a može se jesti i u toku posta, pa je praktična.

U nastavku vam otkrivamo njen recept.

Sastojci:

Za kore:

400 ml vode

1 kašičica soli

2 kašike ulja

brašno po potrebi

Za premaz:

125 g putera

30 ml ulja

Za fil:

500 g krompira

1 crni luk

so, suvi začin, biber

2 kašike ulja

Priprema:

Pomešajte vodu, so i ulje. Dodajte po malo brašna dok ne umesite meko testo. Pokrijte i ostavite da odmori 20 minuta. Krompir i luk iseckajte na sitne kockice. Začinite, sipajte malo ulja i promešajte. Testo podelite na 2 jednaka dela. Na pobrašnjenu površinu stavite jedno testo, još malo pospite brašnom i razvucite oklagijom. Puter istopite i pomešajte sa uljem. Premažite razvučeno testo. Preklopite po dužini sa jedne strane, premažite, pa sa druge i premažite. Zatim preklopite po širini sa jedne i druge strane i premažite. Treba da dobijete kvadrat. Razvucite ga i stavite u pleh. Preko sipajte fil, pa sa drugom polovinom testa ponovite postpak kao sa prvom i stavite preko fila. Premažite pitu sa puterom i uljem, pa isecite na trouglove i opet premažite sa preostalim prelivom. Pecite na 250°C nekih 15 minuta, zatim smanjite na 220°C i ostavite još 15 minuta.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.