SIROTINJSKI KOH BEZ MLEKA, OVAKO SU GA PRAVILE NAŠE STARE BAKE: Donosimo vam najbolji RECEPT svih vremena
Koh, Foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

UKUSNO

SIROTINJSKI KOH BEZ MLEKA, OVAKO SU GA PRAVILE NAŠE STARE BAKE: Donosimo vam najbolji RECEPT svih vremena

Poslastica koja ne sme biti zaboravljena

Objavljeno:

Sastojci: 5 jaja, pola šolje šećera, 1 vanilin šećer, pola šolje ulja, 2/3 šolje brašna, pola praška, 1 kašika soka od limuna.

Za preliv: 2,5 šolje vode, 2,5 šolje šećera, limunova kora.

Priprema: Prvpo skuvajte sirup - u šerpu sipajte vodu, dodajte šećer i koru limuna, stavite sve na vatru i kuvajte 5 minuta nakon što smesa proključa.

Ostavite na hladnom mestu da se potpuno ohladi.

Koh
foto: Printscreen/Youtube/Jecine kulinarije

Odvojite žumanca od belanaca. U belanca dodajte sok od limuna i mikserom umutite u penu. U žumanca dodajte šećer i vanilu, pa izmiksujte u vazdušastu smesu. Dodajte ulje u tankom mlazu u žumanca, kao i prethodno promešano brašno i prašak za pecivo, pa promešajte.

Dodajte umućena belanca u smesu sa žumancima i polako i pažljivo promešajte špatulom do jednolične smese. Sipajte smesu u malo nauljeni pleh, koji ste posuli brašnom, poravnajte i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Koh se peče oko 15-20 minuta, ili dok čačkalica kojom proveravate ne bude suva. Isecite vruć koh na komade i prelijte potpuno hladnim sirupom, pa ostavite da se sve ohladi. Po želji možete posuti kokosom, mlevenim orašastim plodovima...

(Espreso/Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.