POTRESNA PRIČA VELIKE JUGOSLOVENSKE GLUMICE: Život je uopšte nije mazio
Ružica Sokić, Foto: Printskrin/RTS

SEĆANJE

POTRESNA PRIČA VELIKE JUGOSLOVENSKE GLUMICE: Život je uopšte nije mazio

Bila je ćerka Petra Sokića, trgovca i suvlasnika večernjeg lista "Pravda"

Objavljeno:

Ružica Sokić bila je naša poznata glumica. Bila je u srećnom braku sa Miroslavom Lukićem, ali kako je sama jednom prilikom ispričala, majčinstva se odrekla iz želje da bude slobodna jer je odrasla u veoma teškim uslovima.

Ružica Sokić
foto: Marina Lopičić

- Bojala sam se da zastanem, a i plašila sam se porođaja - ispričala je Ružica Sokić jednom prilikom.

Istaknuta glumica se još od detinjstva suočavala se sa nedaćama. Posle okupacije zemlje od strane Nemaca, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, gde su mu ipak oduzeta sva građanska prava. Glumica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva za nju bio tragičan, i da agonijama kroz koje je njena porodica prolazila tih godina nije bilo kraja.

Preminula je na današnji dan 2013. godine, na odeljenju neurohirurgije Kliničkog centra Srbije.

Ružica Sokić
foto: Printscreen Youtube

Život je nije mazio

Bila je ćerka Petra Sokića, trgovca i suvlasnika večernjeg lista "Pravda", koji su braća Sokić osnovala 1904. Kada je izbio rat, Sokićima oduzeli štampariju i u njihove stanove uselili gomilu sustanara.

Nakon okupacije zemlje od strane Nemačke, Ružičin otac bio je osuđen na smrt, ali je ipak oslobođen i uspeo je da se vrati u Beograd, ali su mu oduzeta sva građanska prava. Ružica je više puta isticala da je ovaj period detinjstva bio tračičan i ispunjen agonijama.

"U trosoban stan ubacili su nam porodicu nekog frizera jer je to bila ruska formula stanovanja", ispričala je Ružica u intervjuu za Story 2006. godine.

"Ti ljudi iz sela Rušnja maltretirali su nas, naročito mog oca koji je zbog verbalnog delikta bio prokažen i zatvaran. Čak su i mene saslušavali, ali nisam dozvolila da mržnja nikne u mom biću. Nikoga ne mrzim, pa ni te ljude koji su mi uništili život", istakla je glumica jednom prilikom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.