JELO "RIBA RIBI GRIZE REP" NIKO NE PRAVI ZA SLAVU, A TREBALO BI: Na PRSTE se mogu nabrojati oni KOJI ZNAJU RECEPT
Riba, Foto: Creative Touch Imaging Ltd / Zuma Press / Profimedia Slično

IDEALAN RECEPT

JELO "RIBA RIBI GRIZE REP" NIKO NE PRAVI ZA SLAVU, A TREBALO BI: Na PRSTE se mogu nabrojati oni KOJI ZNAJU RECEPT

Odličan izbor za svaku trpezu. Pokušajte bar jednom nedeljno da vaš ručak ili večera bude uz ribu. Bliži se slava Sveti Nikola

Objavljeno:

Sastojci:

Kotleti lososa…8 kom

Krupna morska so; Bosiljak; Majčina dušica (količina po želji i ukusu)

Senf…2 supene kašike

Med…1 supena kašika

Maslinovo ulje (količina po ukusu)

Sok jednog limuna

Losos
foto: Printscreen/youtube/AlleRezepte

Priprema:

Kotlete lososa posušiti i posoliti po ukusu. U činijici pomešati senf, med, maslinovo ulje, sok limuna. Kroz prste dodati sušeni bosiljak i majčinu dušicu, po želji i ukusu mleveni biber i malo soli. Tepsiju obložiti alufolijom i usuti oko tri kašike maslinovog ulja. Istu staviti u predhodno vruću rernu da se ulje dobro zagreje na 200 stepeni pa sve izvaditi i na tako zagrejano ulje ređati koltlete lososa dobro premazane marinadom.

Sve vratiti u rernu i peći oko 25 minuta uz povremeno okretanje. Kada je losos gotov, služiti topao uz prilog po želji.

Prijatno!

(Espreso/Moje ukusno))


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.