SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA ZA TRIK SA JUNEĆIM MESOM: Dodajte 1 TAJNI sastojak i NEĆE biti ŽILAVO
Junetina, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

SAVET

SVAKA DOMAĆICA TREBA DA ZNA ZA TRIK SA JUNEĆIM MESOM: Dodajte 1 TAJNI sastojak i NEĆE biti ŽILAVO

Postoji trik koji će značiti svima

Objavljeno:

Junetinu domaćice redovno koriste za razna jela.

Ono što je najveći problem kod te vrste mesa jeste kako da na najlakši način postane mekano.

Postoji trik koji će značiti svima.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

U nastavku teksta saznajte kako da junetina bude savršeno mekana.

Često se desi da iako ste kupili najkvalitetniji komad mesa, nakon pripreme ono bude žilavo i teško se žvaće. Ako želite da vam se komad junetine koji ste ispekli topi u ustima isprobajte trik s kivijem ili limunom.

Naime, ovo voće deluje na tkivo u mesu i razgrađuje žile, pa ono postaje izuzetno mekano. Samim tim ćete skratiti vreme provedeno pored šporeta, jer će se meso brže termički obraditi.

Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Kivi

Ako želite da vam juneće meso bude mekano, obložite ga kriškama kivija i ostavite neko vreme da odstoji. Naime, kivi sadrži enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo mekano.

Ukoliko meso stavljate u marinadu, napravite sve kao što ste planirali, pa dodajte kivi nekih sat, dva pre pripreme. Pripazite da vam junetina ne stoji predugo obložena kivijem kako meso ne bi postalo previše mekano i raspadalo se tokom pripreme. Sličan učinak ima i ananas.

Junetina
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja za 10

Limun ili sirće

Mariniranje mesa u limunovom soku će ga omekšati u roku od nekih sat vremena. Omekšaće i u sirćetu, ali u tom slučaju meso bi u marinadi sa sirćetom moralo da stoji preko noći kako bi dovoljno omekšalo. Nakon što je odležalo u ovim rastvorima spemite ga na uobičajan način.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.