RADE ŠERBEDŽIJA IMA VAŽNE VESTI: Otkrio je i koje (FOTO)
Rade Šerbedžija, Foto: Ana Paunković

OBRATITE PAŽNJU

RADE ŠERBEDŽIJA IMA VAŽNE VESTI: Otkrio je i koje (FOTO)

Mnoge je iznenadilo kada je poznati glumac najavio glavnog gosta za svoje koncerte u Beogradu i Novom sadu

Objavljeno: 16:48h

Moj glavni gost će biti Muharem Serbezovski, najavio je Rade Šerbedžija, koji će nastupiti 21. i 22. decembra u Beogradu i Novom Sadu.

Glumac, pesnik , reditelj i muzičar, Rade Šerbedžija, održaće koncert sa svojim bendom Zapadni kolodvor 21. decembra u mts Dvorani pod nazivom „Eto pjesma“, a sutradan 22.decembra i publika u novosadskom Srpskom narodnom pozorištu imaće prilike da vidi i čuje isti program.

– Svaki moj koncert je drugačiji, uvek ubacim nešto novo. Svi moji nastupi su zapravo moje predstave. Ne menjam mnogo repertoar u odnosu na gradove u kojima nastupam – rekao je Rade Šerbedžija danas u „Lisabon baru“ Mts dvorane.

Mnoge je iznenadilo kada je poznati glumac najavio glavnog gosta za svoje koncerte u Beogradu i Novom sadu.

– U pitanju je Muharem Serbezovski. On je jedan sjajan tip. Inače je završio Pravni fakultet i napisao je romski rečnik. Pevaćemo zajedno neke romske pesme.

Rade Šerbedžija
foto: Printscreen

Šerbedžija se prisetio i svojih prvih koncerata u Beogradu u Sava Centru kada je 1996. još živeo u Londonu.

– Tada su bile studentske demonstracije, bilo je uzbudljivo vreme. Nakon toga su moji koncerti u Beogradu postali tradicionalni.

Glumac se osvrnuo i na naziv svog poslednjeg albuma “Ne okreći se , sine”.

– Tako se zvala pesma koju sam napisao 1988. kada je moj sin imao 17 godina, i posvetio sam je njemu i njegovoj generaciji. Da gledaju u životu stalno napred… A to je poruka i svim narodima na ovim prostorima, da pokušaju živeti bolji i ispravniji život.

Na tradicionalnim prednovogodišnjim koncertima Rade Šerbedžija će predstaviti pesme sa novog albuma, ali i neprolazne pesme „Ne daj se Ines“ , „Imam pjesmu za tebe“, „Meni se dušo od tebe ne rastaje“, „Barbara“, i druge iz svoje bogate muzičke karijere.

Rade Šerbedžija
foto: Promo

Zanimljiva je i anegdota koju je veliki glumac ispričao, a vezana je za sviranje novih pesama.

– Jednom smo Kemal Monteno i ja zajedno nastupali u Podgorici, i ja odsviram jednu svoju novu stvar. Dolazi Kemo do mene i pita me: “Što ti je, bolan, to?” A ja kažem: “Nova pesma.” Kaže mi on: “Pusti to, nove pesme su dobre samo kad postanu stare”.

Šerbedžija je najavio da sprema i dupli album na kojem će se naći isključivo njegove autorske pesme koje je napravio svih ovih godina. Za sada je, kako kaže, odabrao 25.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.