Kako prepoznati da li vam je dete žrtva nasilja na internetu? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

to se zove CYBERBULLYING

Kako prepoznati da li vam je dete žrtva nasilja na internetu? (FOTO) (GIF)

Roditelji takođe mogu biti odgovorni za ‚‚cyber" nasilje nad detetom, zato bi trebalo dobro da pazite šta se nalazi na vašim profilima i kakve sajtove posećujete
Objavljeno: 14:26h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Povodom jučerašnjeg Dana sigurnijeg interneta, ne bi bilo loše da obratite pažnju šta vaša deca rade i da li postoji mogućnost da su žrtve nekog oblika internet nasilja - cyberbullying-a.

OVO je najveći krivac što ste još uvek solo! (FOTO) (GIF)

Juče je više od 120 zemalja širom sveta, uključujući i svih 28 zemalja Evropske unije, zajedno sa mnogim organizacijama pristalica, proslavilo Dan sigurnijeg interneta (SID) četrnaestu godinu zaredom, a tema je ‚‚Be the change: Unite for a better internet" - Budi promena: Ujedinite se za bolji internet.

foto: giphy

- Znamo da Dan sigurnijeg interneta može imati izuzetno pozitivan uticaj. Kao rezultat kolektivne akcije prošle godine dostigao 2,8 miliona britanske dece i 2,5 miliona britanskih roditelja. Zajedno možemo da napravimo još veću kampanju i da napravimo pravu razliku u digitalnim životima dece. Pridružite nam se - rekao je Vil Gardner, direktor Bezbednog Internet centra u Velikoj Britaniji.

foto: giphy

Zaštita dece na Internetu podrazumeva fizičku, psihičku i moralnu bezbednost maloletnih lica tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti na Internetu (surfovanje, četovanje, korišcenje društveno-socijalnih mreža, online igrice). Cilj je zaštiti decu od neprimerenih sadržaja, negativnih efekata korišćenja Interneta i podići nivo svesti i znanja o tome na koji način virtuelna stvarnost utiče na decu i dokle smeju da se upuštaju u digitalni svet, a da to bude bezbedno i bez posledica.

foto: profimedia

Novim generacijama dece je dan nezamisliv bez provedenog vremena na internetu, sve mlađa deca otvaraju profile na društvenim mrežama, a roditeljima nije lako da ih zaštite jer su verovatno manje upućeni u novije tehnologije od dece.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.