OVAKO TURCI SPREMAJU PICU: Ukusnija je od NAŠE zbog NADEVA, domaćice odmah ZAPIŠITE RECEPT
Pide, Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Pide

OVAKO TURCI SPREMAJU PICU: Ukusnija je od NAŠE zbog NADEVA, domaćice odmah ZAPIŠITE RECEPT

Dodajte mleveno meso i uz mešanje ga pržite dok ne bude u mrvicama.

Objavljeno:

Pide ili čamčići od testa, punjeni različitim nadevima, najviše nalikuju na picu. Mogu se puniti mleveni mesom, povrćem, raznim vrstama sireva.

Za testo:

  • kvasac - 20 g, svež
  • kiselo mleko - 100 ml
  • voda - 100 ml, topla
  • maslac - 1 kašika
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 500 g

Za nadev:

  • mleveno meso - 500 g, teleće ili goveđe
  • paradajz - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • jaja - 1 komad
  • so
  • biber
  • ulje - za premazivanje pleha
Pide
foto: Profimedia

Način pripreme:

Sipajte vodu u posudu i stavite kvasac zajedno sa šećerom da se aktivira.

Kada se kvasac aktivirao, dodajte kiselo mleko, istopljeni maslac i so. Lagano promešajte.

Sledeći korak je dodavanje brašna. Njega dodajte postepeno uz mešanje, dok ne dobijete meko testo.

Ostavite ga na stranu da nadolazi 2 sata i za to vreme pripremite nadev.

Nasecite luk na sitno i upržite ga u malo ulja. Dodajte mleveno meso i uz mešanje ga pržite dok ne bude u mrvicama.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Home Made Recipes

Prethodno oljuštite paradajz i nasecite ga na sitno, a zatim ga dodajte u meso i luk. Dodajte so i biber po ukusu. Ovim je nadev gotov.

Kada je testo nadošlo, podelite ga na 4 jednaka dela. Od svakog dela napravite ovalnu koru. Po dužini u sredinu rasporedite nadev, premažite krajeve umućenim jajem (ima ulogu lepka) i formirajte testo u oblik čamca.

Isto uradite i sa ostalim delovima testa. Premažite pleh uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Servirajte sa gustim kiselim mlekom.

(Espreso/BonApeti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.