DOKTOR PERIŠIĆ DAO RECEPT ZA DOBRO ZDRAVLJE: Ovu namirnicu svi Srbi treba da IZBEGAVAJU NAŠIROKO
Foto: TV PRVA/SCREENSHOT

OBRATITE PAŽNJU

DOKTOR PERIŠIĆ DAO RECEPT ZA DOBRO ZDRAVLJE: Ovu namirnicu svi Srbi treba da IZBEGAVAJU NAŠIROKO

Lekar je otrio da se nakon što je prestao da puši ugojio čak 20 kilogramaperi

Objavljeno:

Gostujući u emisiji Pusti Brigu, doktor Perišić je na pitanje Suzane Petričević kako se zdravo hraniti, odgovorio da je jako bitno u hrani uživati.

- Miris, ukus i optički, vizuelno kako hrana izgleda je jako bitno - naglasio je Dr Perišić, a kao najzdraviju žitaricu naveo je ovas.

- Ovas je najzdravija žitarica jer nema glutena i nema masnoća. Izaziva komforni osećaj sitosti u trajanju od 4 sata. Vama je vrlo lepo i nemate potrebu za hranom. Imate gotove ovsene pahuljice, pa da li ćete ih potopiti u hladno ili toplo mleko sasvim je svejedno.

Pevčica Zorana Pavić pitala je doktora može li nešto drugo umesto ovsenih pahuljica, jer su joj one kako kaže "dosadne", na šta je lekar odgovorio da je dobra zamena za ovas kačamak.

Ovas
foto: Printscreen/Youtube

Lekar je otrio da se nakon što je prestao da puši ugojio čak 20 kilograma!

- Morao sam da naučim kako je biti gladan i za to mi je trebalo par meseci. Shvatio sam da je lepo biti gladan. A onda kada dođe vreme za obrok, on treba da sadrži sve što je organizmu potrebno. Kvalitetne masnoće i salatu. Ribu treba jesti tri puta dnevni - naglasio je Dr Perišić.

Na pitanje voditeljke koji hleb najmanje goji on je odgovorio da svaki hleb goji.

- Svaki hleb goji, a integralni minimalno. Ja hleb uopšte ne jedem, jer sadrži gluteno morfn, što znač da može imati morfinski efekart na naš mozak - kaže Dr. Perišić.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.