NIJEDNA SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJIH: Naše BAKE otkrile TAJNU RECEPTA za OBLANDE
Oblande, Foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

za proslave

NIJEDNA SLAVA NE MOŽE DA PROĐE BEZ NJIH: Naše BAKE otkrile TAJNU RECEPTA za OBLANDE

Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a novi recepti uključuju i namirnice poput čokolade i lešnika

Objavljeno: 22:14h

Oblande su kolač na kom su odrasle generacije, a svaka svečana trpeza, posebno ona slavska, nezamisliva je bez njih.

Načina da pripremite oblande ima bezbroj, a novi recepti uključuju i namirnice poput čokolade i lešnika.

Međutim, Telegraf je za vas pripremio oblande kakve su pravile naše bake, njihov ukus će vas vratiti u najbezbrižnije doba.

Kolać
foto: Printscreen/Tviter

Sastojci:

1 pakovanje gotovih kora za oblandu

500 g šećera

1 kesica vanil šećera

120 g margarina

150 g mlevenih oraha

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Jelajelena Petrovic

1 l mleka

Priprema:

U šerpu sipajte mleko, pa ga stavite da se kuva. Posle nekoliko minuta kuvanja dodajte šećer, vanilin šećer i margarin.

Sve vreme mešajte. Pre nego što mleko proključa, dodajte i mlevene orahe

Sve fino promešajte, pa na tihoj vatri kuvajte dok ne dobijete gustu teksturu poput karamele.

Oblande
foto: Printscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Kada se fil prohladi, mažite kore i ređajte ih jednu na drugu.

Kada završite ređanje i filovanje kora, na poslednju koru stavite nešto teško i ostavite da se kolač sasvim ohladi.

Posle toga, kolač je spreman za sečenje i jelo.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.