UZ OVAJ TRIK VAM KOSA NEĆE OSEDETI: Podelile su ga STARE BAKE i stvarno radi! (VIDEO)
Seda kosa, Foto: Novi.ba

POGLEDAJTE PAŽLJIVO

UZ OVAJ TRIK VAM KOSA NEĆE OSEDETI: Podelile su ga STARE BAKE i stvarno radi! (VIDEO)

Verovali ili ne, ljuska krompira može da ukloni sede vlasi na vašoj kosi ili bar tako tvrdi doktor Entoni Jun , koji je svojevremeno u emisiju doveo modela sa prosedom kosom, i pokazao kako to sve funkcioniše.

Objavljeno:

Naime, ovo i nije tako nepoznat trik, njega su koristile i naše bake, ali sve do nedavno, nije mu se pridavala tolika pažnja. U svakom slučaju, ovo je daleko bolji, ali i zdraviji način prekrivanja sedih u odnosu na hemikalije koje se nalaze u farbama za kosu.

Dr Jun je objasnio šta vam je sve potrebno da biste ovo izveli. Ovaj način uklanjanja sedih nije skup – sve što vam treba jesu ljuske krompira, malo vode i četkica za nanošenje.

Priprema: šolju ljuski krompira i dve šolje vode sipati u šerpu, pa zagrejati do ključanja. Kad provri, smanjiti temperaturu i ostaviti da lagano krčka 5 minuta. Skloniti sa vatre i ohladiti, pa procediti kroz cediljku. Trebalo bi da dobijete tečnost braon boje. Dobijenom tečnošću namažite sede pramenove pomoću četke, kao u videu. Možete koristiti četku za farbanje ili onu za premazivanje testa, ali je u tom slučaju više ne koristite za pripremu hrane.

Pre nanošenja tečnosti od ljuske krompira, kosu operite na standardni način, šamponom, i osušite. Entoni savetuje da napravite veću količinu ove tečnosti i sipate u praznu, opranu bočicu od šampona i koristite je nakon svakog pranja, posle šamponiranja i ispiranja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.