RIČET JE BILO OMILJENO JELO SVAKOG IZ JUGOSLAVIJE, BUKVALNO SU SE DAVILI U NJEMU: Danas bi svako želeo OVAJ RECEPT
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ Home kitchen with Danny

OBRATITE PAŽNJU

RIČET JE BILO OMILJENO JELO SVAKOG IZ JUGOSLAVIJE, BUKVALNO SU SE DAVILI U NJEMU: Danas bi svako želeo OVAJ RECEPT

Pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode

Objavljeno: 12:15h

SASTOJCI:

200 g pasulja

200 g oljuštenog ječma

1 crni luk

1 šargarepa

1 kašika maslaca

70 ml paradajz soka

2-3 čena belog luka

1 kašika brašna

PRIPREMA:

Pasulj
foto: Prinstcreen/Youtube/Ivana's corner

Pasulj potopite u vodu i ostavite par sati, a najbolje je preko noći.

Zatim prospite vodu, sipajte novu i kuvajte dok ne proključa.

Opet prospite vodu, pa dodajte u pasulj ječam i suvo meso i opet sipajte vodu da ogrezne.

Poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko sat vremena.

Na masti (može i ulje) propržite sitno seckan crni luk i šargarepu isečenu na kolutove.

Zatim sipajte malo vode i dinstajte dok ne omekša.

Dodajte u pasulj. Zatim u istu šerpu dodajte sitno seckan beli luk i posolite.

Zatim pomešajte brašno, slatku papriku i paradajz sos, ako je potrebno dolijte malo vode.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.