OVAJ PREDMET U KUĆI IMA NAJVIŠE BAKTERIJA: Nikada ne biste pogodili, a KORISTITE GA NON STOP!
Ilustracija, Foto: Profimedia

razmnožavanje

OVAJ PREDMET U KUĆI IMA NAJVIŠE BAKTERIJA: Nikada ne biste pogodili, a KORISTITE GA NON STOP!

Stručnjak za čišćenje Teri Fišer kaže da je nemoguće da naše kuće potpuno oslobodimo od bakterija

Objavljeno:

Postoji mnogo kućnih predmeta koje ponekad zanemarimo kada je reč o nedeljnom čišćenju, zbog čega mnogi od njih postaju leglo bakterija. Kako piše The Sun, stručnjak za čišćenje Teri Fišer kaže da je nemoguće da naše kuće potpuno oslobodimo od bakterija, a da su neke najneverovatnije svakodnevne stvari leglo bakterija.

– Kućni predmeti kao što su daljinski upravljači, posudice za so i biber kao i ručke na vratima, koriste se mnogo puta dnevno i obično ih ne razmišljano da ih redovno dezinfikujemo Možda bi vas moglo iznenaditi, ali jedan od glavnih predmeta na kojima se nakupljaju bakterije mogu biti sunđeri za pranje posuđa – objasnio je.

Naime, kad sunđerom uklonite ostatke s prljavog posuđa, mnogi patogeni koji se na njima nalaze uđu u vlažan sunđer koji se vrlo verovatno nalazi uz sudoperu. Između korišćenja, na sunđeru se vrlo brzo razmnožavaju nove bakterije. U vašem sunđeru mogu se nalaziti i druge vrste bakterija, poput stafilokoka ili kampilobakterija, koje mogu uzrokovati proliv.

Čišćenje
foto: Printscreen/Youtube/ Uradi Sama- Ideje za kreativce

Bakterije sa sunđerom neće biti dovoljno oprati samo vrućom vodom i sapunom. Stručnjak savetuje da sunđere operete tako da ih zagrejete u mikrotalasnoj pećnici jedan minut, a zatim potopite u malo vode s pola kašičice koncentrisanog izbeljivača. Osim toga, možete sunđere staviti i u mašinu za posuđe. Toplota će dezinfikovati sunđer i vaše posuđe istovremeno.

Stručnjak tvrdi i da sunđere treba menjati na svake dve nedelje. Ako krene da se raspada ili miriše čudno, onda je vreme da ga bacite.

(Espreso / The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.