OVAJ KOLAČ JE BIO BROJ 1 U CELOJ JUGOSLAVIJI: Svaka DOMAĆICA ga je znala NAPAMET, danas se sprema SKROZ DRUGAČIJE
Foto: Printscreen/Youtube/ Iz moje kuhinje

poslastica

OVAJ KOLAČ JE BIO BROJ 1 U CELOJ JUGOSLAVIJI: Svaka DOMAĆICA ga je znala NAPAMET, danas se sprema SKROZ DRUGAČIJE

Ako želite da od svega nekoliko sastojaka i za veoma kratko vreme napravite preukusan kolač probajte ovaj recept

Objavljeno:

Sastojci: 1 pakovanje oblandi 500 g šećera pola litre vode 500 g mlevenih oraha

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/ Iz moje kuhinje

1 margarin 100 g mlevenog keksa 100 g čokolade za kuvanje

Nikad lakša priprema ukusne poslastice.

Oblande su jedan od najpopularnijih kolača u bivšoj Jugoslaviji, i ne postoji domaćica koja nije znala recept. Kombinacija za fil ima na pretek, ali vam danas predstavljamo starinsku verziju sa orasima. Ako želite da od svega nekoliko sastojaka i za veoma kratko vreme napravite preukusan kolač probajte ovaj recept.

Oblande
foto: Printscreen/Youtube/Domaći recepti

Priprema:

Šećer ušpinovati sa vodom. Skloniti sa vatre, dodati margarin, orahe i keks, izmešati i podeliti na dva dela. U jedan deo dodati čokoladu. Toplim filom filovati oblande, naizmenično svetli i tamni fil. Odozgo pritisnuti nekim težim predmetom, pa ostaviti na hladnom mestu da se kolač ohladi. Sutradan seći.

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.