Depresija zbog posla? Šta uraditi kad postane opasna? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

vreme je za odmor

Depresija zbog posla? Šta uraditi kad postane opasna? (FOTO) (GIF)

Treba praviti kraće pauze tokom posla da bi se ublažila napetost i baviti se hobijem koji ni na koji način nije povezan s njim
Objavljeno: 09:08h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Budilnik zvoni pre nego što su um i telo spremni da se suoče s radnim danom, a odlazak do posla najčešće je prava muka, pa izgovor da je reč samo o umoru, jednostavno više ne postoji. Depresija kao posledica stresnog posla se svakom može dogoditi i obično je deo dugoročnog procesa.

Šta se zapravo dogodi u ženskom telu kada je muškarac zagrli? (FOTO) (GIF)

- Svako se s vremena na vreme pre odlaska na posao može se osećati umorno, ali kad to pređe u iscrpljenost i postane trajno stanje, vreme je za uzbunu - kaže psiholog Julia Šarnhorst i dodaje da takve osobe najčešće ne spavaju kvalitetno i postupno počinju da prave greške na poslu.

foto: giphy

Često je reč o veoma osetljivim osobama i osobama koje brzo odustaju kada treba da se suoče s poteškoćama. Što se pre prepoznaju znaci upozorenja i preduzmu odgovarajući potezi, bolji su izgledi da se stane na kraj začaranom krugu, kaže Šarnhorst.

foto: giphy

Ona i njene kolege preporučuju kraće pauze tokom posla da bi se ublažila napetost i bavljenje hobijem koji ni na koji način nije povezan s poslom. Osobe koje rade u kancelarijama bi trebalo da potraže neku aktivnost u prirodi.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.