PITU OD STAROG HLEBA DOMAĆICE NA OVAJ NAČIN NISU SPREMALE: Jeftina VEČERA koju ćete STALNO JESTI (RECEPT)
Pita, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

njamiii

PITU OD STAROG HLEBA DOMAĆICE NA OVAJ NAČIN NISU SPREMALE: Jeftina VEČERA koju ćete STALNO JESTI (RECEPT)

Kada je pita pečena pokriti je krpom i ostaviti deset minuta da odstoji, pa je poslužiti

Objavljeno:

Vaši ukućani će je sigurno obožavati.

Sastojci:

500 ml jogurta 200 ml kisele pavlake četiri jaja 100 ml ulja 10 gr soli 10 gr praška za pecivo 500 gr starog hleba

Ovo je osnovna smesa za pripremu pite od starog hleba kojoj možete da dodajete sastojke po želji, a možete i bez dodataka da je ispečete. Možete dodati 150 gr šunke sitno iseckane, 150 gr tvrdog sira i tri kisela krastavčića.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Priprema:

Jajima dodajemo so i zajedno ih umututu

Dodaćemo ulje i opet umutiti.

Zatim jogurt i pavlaku i opet umutimo.

Na kraju dodajemo prašak za pecivo i sve sjedinimo.

Ako ste se odlučili da dodajete nešto po svom izboru, pošto ste umutili osnovnu masu odmah dodajete željene sastojke.

Pita od starog hleba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

U pouljenu vatrostalnu, keramičku posudu ili dublji pleh poslažite ravnomerno stari hleb isečen na kockice.

Prelijte spremljenom smesom hleb i malo varjačom pritisnite, da bi hleb upio.

Ostavite da tako odstoji dok vam se rerna zagreje, jer će se hleb dok odstoji dodatno natopiti.

Po želji posuti susam.

Pita od starog hleba
foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sunčane Staze

Rernu zagrejte na 200 stepeni.

Staviti da se peče oko 35 minuta, zavisno od rerne.

Kada je pita pečena pokriti je krpom i ostaviti deset minuta da odstoji, pa je poslužiti.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.