Ova HRANA vas zaista može UBITI! (VIDEO)
Foto: AP Dario Lopezmills

Nekome smeće, nekome delikates!

Ova HRANA vas zaista može UBITI! (VIDEO)

Za ove specijalitete zaista treba hrabrosti, ili koja čašica žestog alkohola pre jela
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Kao generalno pravilo preživljavanja, hrana je nešto bez čega ne možete zbog kalorija i nutritijenata koji hrane organizam. Još jedno uopšteno pravilo je da bi obroci trebalo da budu relativno bezopasni.

Postoji samo 9 vrsta inteligencije! Koja je vaš adut? (FOTO) (GIF)

Ovo je nekoliko "delikatesa" širom sveta kojima treba pristupiti s velikim oprezom, a verovatno i s nešto alkohola.

‚‚Sannakji"

Poput jela posluženog na balu Klingonaca, Sannakji je koreansko jelo kom verovatno treba pristupiti s finom dozom hrabrosti stečenom alkoholom, ali i s ograničenim očekivanjima. Uostalom, ovo jelo se pre gleda kao test, nego kao ukusna poslastica. A i kako bi moglo biti drugačije kada se govori o žvakanju treperavih krakova nekuvane, žive bebe hobotnice - a žvakati je morate zaista temeljno. Ako to ne učinite i neki deo hobotnice ostane živ, odnosno pomera se, tkivo se može pipcima prilepiti za neki deo probavnog sistema poput grla i izazvati gušenje. zabeleženo je desetak smrtnih slučajeva prilikom "uživanja" u ovom jelu.

Pogledajte video:

‚‚Fugu"

Jedna od najpoznatijih opasnih hrana, ovaj obrok je gotovo ubio i Homera Simpsona. Fugu je ime ribe i jela pripremljenog od nje, a ona je vrsta otrovne ribe napuhače. Njeni delovi, poput očiju i organa, sadrže otrov tetrodotoksin koji izaziva paralizu mišića i gušenje nakon konzumacije. U Japanu su potrebne godine treninga pre nego što kuvar zakonski stekne pravo na pripremu tog jela. Fokus tog treninga nije uklanjanje otrovnih delova, već računanje koliko toksina se sme ostaviti budući da takav obrok izaziva blagu opijenost i osećaj peckanja. U Japanu tokom godine oko šest ljudi umre usled trovanja fuguom.

Pogledajte kako se priprema:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.