Po čemu se ženski mozak razlikuje od muškog? (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

šta žene hoće?

Po čemu se ženski mozak razlikuje od muškog? (FOTO) (GIF)

Žene su naučile da koriste vrlo moćna oružja – strategiju i manipulaciju kao svoje najjače saveznike
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Simptome PMS-a oseća 80 procenata žena zbog kojih imaju nagle promene raspoloženja, ali PMS nije jedini krivac za promene koje se događaju u ženskom telu i mozgu.

5 najčudnijih razloga zbog kojih bi se neko mogao zaljubiti u vas (FOTO) (GIF)

Istraživanja su pokazala da se promene svakodnevno događaju tokom čitavog menstrualnog ciklusa, paralelno s nivoom hormona u telu, zbog čega žene osećaju posledice sve do menopauze.

foto: giphy

Verovatno ste već odavno shvatili da muški i ženski mozak funkcionišu potpuno drugačije, a s činjenicom da ‚‚ ne postoji unisex mozak" slaže se i neuropsihijatar Louan Brizendin sa Instituta Kalifornija u San Franciskcu, ona je autor knjige ‚‚Ženski mozak".

foto: Thinkstock

Naučne teorije govore o tome da su, čini se, polne razlike urođene, hteli mi to ili ne, a ovo su činjenice koje bi svaki muškarac trebalo da zna o ženskom mozgu, ako želi bar približno da razume žene.

9 stvari o ženskom mozgu, ako hoćete da ih bolje razumete:

foto: Shutterstock

1. Svakodnevno menjanje raspoloženje zavisi od ciklusa Simptome PMS-a oseća 80 procenata žena širom sveta, ali raspoloženje se menja svakodnevno skladno promenama nivoa hormona u organizmu tokom trajanja menstrualnog ciklusa. Promene koje se događaju u telu ne utiču samo na spoljašnji izgled, već i na raspoloženje i energiju, a takođe su zaslužne i za pojačanu osetljivost koju žene osećaju u PMS-u.

foto: giphy

Otprilike 10 dana nakon početka menstruacije, odmah pre početka ovulacije, žene se često osećaju odvažno. Doktor Brizendin tvrdi da se zbog toga žene tada više oblače seksi nego inače, zbog povišenog nivoa estrogena i testosterona koji im pojačavaju želju za potragom seksualnog partnera pre plodnih dana.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.