Ako želite da starite DOSTOJANSTVENO, ovih 9 saveta će vam pomoći u tome (FOTO) (GIF)
Foto: Printscreen/Youtube/skinexpertstalk

poslušajte ih

Ako želite da starite DOSTOJANSTVENO, ovih 9 saveta će vam pomoći u tome (FOTO) (GIF)

Ništa nije toliko neprivlačno kao osoba koja se očajnički trudi naglasiti poslednje tragove svoje mladosti. Nasuprot tome, najprivlačniji su oni ljudi koji se osećaju "udobno" u svojoj koži, bez obzira na godine
Objavljeno:

2. Na njih manje utiče stres

foto: Thinkstock

Brojne studije su pokazale da stres koji doživljavamo na poslu ili u porodici može izazvati starenja ćelija pa čak i ubrzavanje procesa starenja. Stres može izazvati nesanicu (i otud tamne podočnjake), dehidraciju kože a, u ekstremnim slučajevima, i opadanje i gubitak kose. Zato odvojite trenutak i duboko dišite.

3. Oni se oslobađaju kajanja i ljutnje

foto: Thinkstock

Ne možete se fokusirati na budućnost ako ste zaglavljeni u prošlosti. Nemojte razmatrati svoje greške i kriviti sebe zbog nekih postupaka, već učite iz njih.

4. Oni se svakoga dana trude da nauče nešto novo

foto: Beta / Jin Liwang

Za dostojanstvenu starost važno je da ostanete radoznali. Probajte nešto drugačije. Sve nove stvari koje naučite vam mogu pomoći da se oslobodite monotonije i izađete iz kolotečine. Osim toga, učenje novih stvari će vam dati veliku dozu samopouzdanja. Jedna studija je pokazala da su starije osobe koje su se bavile novom aktivnošću, za samo tri meseca pokazale značajna poboljšanja u memoriji u odnosu na one koji su se držali standardnih aktivnosti.

5. Dame ne preteruju sa šminkanjem

foto: Printscreen/Youtube/Júlia Velasco Makeup

Cilj šminkanja je da se istaknu najlepše crte, a ne da se gomilaju slojevi kako bi se prekrili nedostaci. Upravo taj višak šminke deluje neprirodno na licu, smanjuje prirodan sjaj i uvlači se u bore, čime ih dodatno naglašava.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.