OVAKO POLJACI SPREMAJU TOPLI SENDVIČ: Zapiekanka se TOPI U USTIMA, niko NEĆE ODOLETI (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

NJAMIII

OVAKO POLJACI SPREMAJU TOPLI SENDVIČ: Zapiekanka se TOPI U USTIMA, niko NEĆE ODOLETI (RECEPT)

Većinu potrebnih sastojaka već imate kod kuće

Objavljeno: 21:04h

Topli sendviči su većini omiljeni doručak, jer se brzo spremaju, ukusni su, a i mališani ih obožavaju.

Verujemo da ste do sada isprobali pregršt sendviča, ali da li ste probali zapiekanku? Poljski otvoreni sendviči su popularna ulična hrana ove zemlje, a najpoznatija je onaj pod imenom zapiekanka.

Ovi topli sendviči prave su vrlo jednostavno i brzo, u njim možete staviti sve što poželite, a Telegraf donosi recept po kom ga prave Poljaci.

Sastojci:

1 baget

50 g sitno seckane slanine

100 g kačkavalja

300 g šampinjona

2 čena belog

malo ulja za prženje

3-4 komada čeri paradajza

so, biber

sveži vlašac

Sendvič
foto: Profimedia

Priprema:

Baget isecite po dužini, pa kašikom izvadite sredinu hleba. Šampinjone i beli luk iseckajte sitno. Na zagrejan tiganj sipajte malo ulja, pa stavite pečurke i luk da se dinstaju pet minuta.

Pečurke začinite solju i biberom. Kada su pečurke i luk gotovi, izvadite ih iz tiganja, pa stavite sitno seckanu slaninu da se prži.

Bagete napunite prženim lukom i pečurkama, pa ih pospite rendanim kačkavaljem. Na jedan deo bageta stavite prženu slaninicu, a na drugi iseckan čeri paradajz.

Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 8 minuta.

Izvadite ih rerne i pospite svežim vlašcem, pa ih služite tople.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.