Muči vas nizak pritisak? Ovo je najbolji način da pomognete sami sebi (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

za lepši dan

Muči vas nizak pritisak? Ovo je najbolji način da pomognete sami sebi (FOTO) (GIF)

Za muke sa pritiskom je često kriva genetika, iako ga ne možete trajno izlečiti možete ga držati u normali ako sledite sledeće savete
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Teško vam je da ustanete ujutru, ne možete da se razbudite, osećate nagle porive za slanom hranom ili se neočekivano onesvešćujete? Sve to upućuje na to da možda imate nizak krvni pritisak, pa bi bilo dobro da ga češće merite. Osobe koji imaju problema sa niskim krvnim pritiskom znaju da on nikako nije bezazlen kao što se veruje.

Leči sve! Čudesna biljka koju morate da imate u kući (FOTO)

Krvni pritisak je pritisak kojim krv deluje na zidove arterija u svakom delu tela. Krv teče kroz vene baš zato što se nalazi pod određenim pritiskom, a on je posledica rada srca, koje predstavlja pumpu. Pri svakom izbacivanju krvi iz srca pritisak se povećava, a kod ulivanja krvi u srce pritisak se smanjuje.

Cvet za večnu mladost! Ova biljka ima čarobna dejstva za svakoga (FOTO) (GIF)

foto: Giphy

Zbog toga se mere dve vrednosti krvnog pritiska: gornja vrednost, odnosno sistolni krvni pritisak i donja vrednost - dijastolni krvni pritisak. Krvni pritisak je promenjiv, menja se i u toku dana, i u toku noći pa je podložan mnogim spoljašnjim i unutrašnjim uticajima. Te promene su posledica aktiviranja brojnih mehanizama kojima organizam održava odgovarajući protok krvi u zavisnosti od promene životnih uslova.

foto: Thinkstock

Iako je normalan krvni pritisak drugačiji od čoveka do čoveka, optimalne normalne vrednosti gornjeg pritiska su od 115 do 120 mmHg, a donjeg od 75 do 80 mmHg. Ako vam je bar jedna od dve izmerene vrednosti niža od normalne, znači da imate nizak pritisak ili hipotenziju.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.