3 sastojka balzama za usne koji nas zapravo samo iritiraju! (FOTO) (GIF)
Foto: Giphy

PAŽLJIVO BIRAJTE

3 sastojka balzama za usne koji nas zapravo samo iritiraju! (FOTO) (GIF)

Toplina usana otapa balzam pa sastojke za hidrataciju apsorbuje suva koža, dok dodaci oblažu usne stvarajući zaštitni sloj
Objavljeno: 13:59h

MilIon je proizvoda koji obećavaju trenutnu pomoć za ispucale usne, ali istinska borba protiv suvih usta počinje kad uđete u parfimeriju, apoteku ili drogeriju da izaberete neki.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Možda volite osvežavajuće voćne mirise, ali oni ipak imaju nepotrebne sastojke koji više štete ustima nego što su korisni.

Oni su spas: 3 najjača prirodna antibiotika za koje vam ne treba recept! (FOTO)

Najvažnije kod balzama za usne je pronaći kombinaciju sastojaka koji vlaže i sastojke koji su dodaci.

foto: Thinkstock

Toplina usana otapa balzam pa sastojke za hidrataciju apsorbuje suva koža, dok dodaci oblažu usne stvarajući zaštitni sloj.

foto: Giphy

Taj sloj sprečava gubitak vlage. Ako odaberete proizvod koji kombinuje vlagu i punjenje usana imate koristi od obe stvari. Dermatolozi vole proizvode sa shea maslacem, uljem jagorčevine (primrose oil) i dodatkom kao što je pčelinji vosak.

Preporučuju se balzami sa cink-oksidom

Drugi važan korak zaštite usana je da smo sigurni da ima faktor za zaštitu od sunca, SPF. Preporučuju se balzami sa cink-oksidom koji ostaje na površini kože i blokira neželjene zrake.

foto: Giphy

Ako balzam nema SPF, onda nanesite vlažni balzam, sačekajte dok se osuši i nakon toga nanesite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom.

foto: Giphy

Da bi vam usta ostala mekana proverite da li vaš balzam za usne ima neke od ovih, potencijalno iritirajućih, sastojaka.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.