Preduhitrite prehlade i grip: 3 najbolja načina za jačanje imuniteta! (FOTO)
Foto: Thinkstock

MALI SAVETI ZA POBEDU

Preduhitrite prehlade i grip: 3 najbolja načina za jačanje imuniteta! (FOTO)

U jačanju imuniteta vrlo su bitni vrsta i kvalitet namirnica koje unosimo u organizam. Stoga se u vreme prehlada i gripa preporučuje unos hrane bogate antioksidansima
Objavljeno: 11:17h

Sezona prehlada i gripa je pred vratima, a mnoge ne raduje činjenica da svake godine ne ostanemo pošteđeni tog talasa malaksalosti, kostobolje i sveopšte slabosti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ipak, ove godine odlučite da se protiv toga borite svim silama, a mi ćemo vam pomoći kako da održite ravnotežu iznutra i spolja. Kako preduhitriti prehladu i grip, od nje se obraniti ili je barem ublažiti otkrijte kroz ove tri ključne stvari za jačanje imuniteta.

8 stvari kojima uništavaš kosu, a da nisi ni svesna! (FOTO) (GIF)

1. U hrani je spas

U jačanju imuniteta vrlo su bitni vrsta i kvalitet namirnica koje unosimo u organizam. Stoga se u vreme prehlada i gripa preporučuje unos hrane bogate antioksidansima kao što su sveže voće i povrće koji nas štite od gripa i ostalih virusa tokom cele godine.

Protivupalna svojstva sadrže namirnice poput tamnijeg zelenog povrća, bobičastog voća, lososa, a poželjne su i namirnice bogate vitaminom C poput nara, limuna, pomorandži, mandarina, peršuna, kelja, paprike, zelja.

foto: Profimedia

Istraživanja su pokazala kako i cink, koji se može naći u namirnicama kao što su koštice bundeve, spanać, orašasti plodovi, može skratiti trajanje prehlade čak i za nekoliko dana.

foto: Thinkstock

Primetite li da oko vas vladaju prehlade, uz uvek dobrodošle namirnice koje sadrže C vitamin, naoružajte se i onima bogatim cinkom.

foto: Profimedia

Uživajte u toplim hranjivim supama i ostalim kuvanim jelima, a izbjegavajte prerađenu odnosno gotovu hranu, kao i šećer jer pogoduju razmnožavanju bakterija i oslabljuju imunološki sistem.

foto: AP
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.