Ove masnoće stopiće vam salo kao da ga nikad nije bilo! (FOTO) (GIF)
Foto: Giphy

BUDITE UVEK ZDRAVI I FIT

Ove masnoće stopiće vam salo kao da ga nikad nije bilo! (FOTO) (GIF)

Među super namirnicama koje će ti pomoći da izgubiš višak kilograma nalazi se i maslinovo ulje, jer produžava osećaj sitosti
Objavljeno: 11:51h

Hranu ne treba gledati kao neprijatelja jer su mnoge namirnice bogate dobrim mastima, koje podstiču mršavljenje i podupiru celokupno zdravlje.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Omega-3 masne kiseline iz ribe i konjugovana masna kiselina iz mlečnih proizvoda i mesa najbolji su sastojci za gubitak masnih naslaga, otkriva nutricionistica Sandra Marić Bulat.

Da li ste Jin ili Jang? Saznajte sve o sebi kroz ovaj jednostavan test! (GIF)

- Riblje ulje i CLA (konjugovana linolna kiselina), stimulišu trošenje kalorija tako što povećavaju aktivnost razdvajanja proteinskih gena. Jednostavnije rečeno, razdvajanje proteina vodi do trošenja viška kalorija podizanjem telesne temperature - pojašnjava Marić Bulat i dodaje da riblje ulje i CLA možemo dobiti iz ribe, mesa divlje peradi, mesa životinja na ispaši i svih mlečnih proizvoda.

foto: AP

Hladno prešano ulje i sok od limuna u borbi protiv kilograma

Nutricionistica savetuje da i međuobroke obogaćuješ ribljim uljem kad god je to moguće. Među super namirnicama koje će ti pomoći da izgubiš višak kilograma nalazi se i maslinovo ulje, jer produžava osećaj sitosti.

foto: Thinkstock

- Postoje pretpostavke da maslinovo ulje i limun zajedno pomažu u borbi sa suvišnim kilogramima, ali se ova kombinacija češće preporučuje u slučajevima masne jetre. Međutim, ako želiš da smršaš, salatu začini maslinovim uljem, a za ostala jela koristi hladno prešano maslinovo ulje i sok od limuna - kaže Marić Bulat.

A kad te uhvati velika želja za hranom ili se u kasne noćne sate kreneš ka frižideru, bilo bi dobro da se odlučiš za egzotični avokado.

On je bogat mastima, ali će ti pomoći da potrošiš pohranjene masti upravo visokim udelom dobrih masti.

foto: AP

- Zahvaljujući zdravim masnoćama, nakon obroka koji sadrži avokado brzo se javlja dugotrajan osećaj sitosti, pa ćeš do kraja dana imati manju potrebu za hranom - tvrdi nutricionistica i preporučuje da u jelovnik uvrstite i chia semenke, ali i losos, koji je odličan izvor dobrih masnoća.

Ako ne možeš da odlučiš šta ti je draže - 15 grama chia semenki sadrži istu količinu omega-3 masnih kiselina kao i 250 grama lososa.

Namirnice koje su dobar izbor:

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.