Zašto muškarci bolje podnose alkohol od žena? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

Opa, vidi sad to

Zašto muškarci bolje podnose alkohol od žena? (FOTO) (GIF)

Odgovor na ovo pitanje leži i u prirodnim razlikama između organizma devojke i momka, oni imaju više crevnih enzima što im jako pomaže
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sigurno se primetili da momci mogu da popiju mnogo više alkohola od devojaka i da ih dejstvo alkohola sporije hvata. Alkohol ima veći uticaj na žene nego na muškarce iz dva razloga. Žene imaju manje crevnih enzima koji razgrađuju alkohol, pa zato imaju niži udeo vode u telu.

6 masnih namirnice koje morate da jedete (FOTO) (GIF)

Oba razloga doprinose tome da će više alkohola ići direktno u krvotok žena, dok će kod muškaraca manje alkohola završiti u krvotoku, a više u telesnoj vodi.

9 najboljih načina da se izborite sa stresom (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Takođe, alkohol vas u prvom delu noći baca u duboki san, međutim, njegov kvalitet nije najbolji, pa se drugi dan osećaju posledice u obliku glavobolja, iritabilnosti i umora.

foto: Shuterstock

Kako da sprečite da vam alkohol ometa san?

Alkohol u količini do 2 pića ne bi trebalo da utiče na vaš san. Ipak, mudro bi bilo imati manji večernji obrok pre spavanja jer hrana usporava vreme apsorpcije alkohola.

Osobama koje imaju problema sa spavanjem nije preporučljivo da piju alkohol neposredno pre spavanja, ali do 2 pića bi mogla da budu sigurna ako ih popijete u kasno poslepodne, jer će se alkohol do večeri metabolizovati.

foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.