Japanke žive dugo i uvek su mršave! Ovo je njihova tajna... (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

večna lepota

Japanke žive dugo i uvek su mršave! Ovo je njihova tajna... (FOTO) (GIF)

One su uvek lepo raspoložene, nasmejane i vitke, a za to je zaslužno samo... One zaista stavljaju akcenat na uživanje u lepoti servirane hrane
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Primetili ste da se japanke uvek smeše i da su uvek lepo građene i dobro raspoložene. Osim toga one uvek izgledaju mladoliko, koža im je uvek zategnuta i bore im ne mogu ništa. U čemu je njihova tajna?

Zbog selfija se možete razboleti! (FOTO) (GIF)

Nižu stopu gojaznosti u Japanu pripisuju činjenici da se u njihovom društvu naglasak stavlja na uživanju u lepoti servirane hrane, a u hrani se uživa polako i nikada se ne jede više nego što je potrebno.

Deca koja jedu riblje ulje brže i bolje čitaju od svojih vršnjaka (FOTO) (GIF)

Japanska ishrana je jedan od najkvalitetnijh načina ishrane, a ujedno je zaslužna i za dugovečnost Japanaca.

Šta će se desiti sa vašim telom ako 4 nedelje ne jedete šećer? (FOTO) (GIF)

foto: Shutterstock

Osim uživanja u hrani, postoji još nekoliko trikova zaslužnih za vitku liniju Japanaca, a njih je za ‚‚Elite Daily" otkrila Ketrin Gronauer. Ovo je njena priča o preseljenju u Japan i gubitku 20 kilograma.

foto: giphy

- Kada sam se prvi put preselila u Tokio, moja telesna težina je bila 20 kg viša od moje normalne težine. Svoju borbu s kilogramima podelila sam s jednom japanskom damom, koja mi je bila komšinica. Njen savet me je zaista zbunio jer mi je poručila - Okupaj se u vrućoj kupki. Tada nisam imala pojma o čemu priča pa sam se i dalje držala stroge dijete i svakodnevno se mučila s vežbanjem - Kaže Ketrin.

foto: Shuterstock

- Ipak, uskoro sam promenila svoj stav prema vlastitom telu i ubrzo sam izgubila 30 kilograma. Nisam menjala ishranu ili način vežbanja, već sam promenila način života. Mislim da ljudi previše obraćaju pažnju na proteine, ugljene hidrate i kalorije, a istovremeno gube iz vida najvažniju stvar: naše telo teži zdravlju i trebalo bi da ga osluškujemo. Ako želite da izgledate fit i da se osećate dobro pokušajte da sledite četiri osnovna pravila japanske filozofije - kaže Ketrin.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.