Zašto nastaju bore oko očiju? (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

botoks za organizam

Zašto nastaju bore oko očiju? (FOTO) (GIF)

Bore su neizostavan deo starenja, ali ih možete znatno ublažiti i učiniti nevidljivim ako znate kako da se pravilno negujete
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nanosite kremu oko očiju, pazite na zaštitni faktor i nosite naočare za sunce, ali vam se bore oko očiju ipak pojavljuju? Ne znate zašto?

Ovih 7 stvari radite svaki dan, a zbog njih ste sve stariji (FOTO) (GIF)

Bore oko očiju nastaju kao posedica brojnih pokreta očnog mišića tokom života ali i usled uticaja okoline, pre svega sunca i unutrašnjih faktora u organizmu, poput stresa.

Ispeglajte bore zauvek! Ovi jednostavni trikovi i namirnice će ih skroz izbrisati (FOTO) (GIF)

foto: giphy

Kada se priča o prvim borama, bore smejalice oko očiju su one koje će se verovatno prve pojaviti. Odgovarajućom preparativnom rutinom možete odložiti njihov nastanak i u određenoj meri ih umanjiti.

foto: Thinkstock

Ako vam se čini da su one veće nego što bi trebalo da budu verovatno pravite najčešću grešku u svom odnosu prema licu, odnosno skidate šminku oko očiju trljanjem u svim smerovima i pritom ne pazite koju jačinu i pritisak koristite?

foto: giphy

To je nešto što nikako ne smete da radite, jer je koža oko očiju jako tanka i osetljiva. Umesto jakog trljanja, natopite blazinicu preparatom za skidanje šminke, prislonite je na oko i pričekajte 20-ak sekundi da se šminka otopi, a potom nežno skinite ostatke pokretima prema dole. Nabavi odstranjivač koji će brzo i delotvorno ukloniti i rastopiti ostatke make-upa.

foto: Profimedia

( Espreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.