5 razloga zašto je mleko loše za vaše zdravlje (FOTO) (GIF)
Foto: Shutterstock

ELIKSIR ŽIVOTA ili...

5 razloga zašto je mleko loše za vaše zdravlje (FOTO) (GIF)

Ne plašite se i bez njega možete funkcionisati sasvim normalno, a ukoliko patite od migrene ili astme baš ono može pojačavati vaše simptome
Objavljeno: 12:42h

2. Povećava rizik za dobijanja raka

Izloženost estrogenu iz mleka povećava rizik za dobijanje kancera. Na Hardvardu je rađena studija u kojoj su učestvovale žene u dobi od 26 do 46 godina, a studija je pokazala da su žene koje su pile više mleka imale povećan rizik za dobijanje kancera dojke.

foto: giphy

Takođe, studija sa Harvarda sprovedena na muškarcima je otkrila da mlečni proizvodi i kalcijum utiču na pojavu raka prostate. Kod onih koji su konzumirali preko 600 mg kalcijuma dnevno kroz mlečne proizvode, rizik za dobijanje raka iznosio je oko 34 procenta.

foto: Profimedia

3. Može učiniti vaše kosti slabijima

Iako svi govore da je mleko neophodno i korisno da bi kosti bile zdrave i čvrste, ispostavilo se da ono ne može da spreči lomljenje kostiju kod odraslih.

foto: giphy

Studija koju je sproveo ‚‚British Medical Journal" je pokazala da žene koje piju 3 ili više čaša dnevno imaju 60 prcenata veću šansu za prelom kuka. Druge studije pokazuju da mleko može povećati rizik od dobijanja osteoporoze.

foto: Thinkstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.