Menstruacija vam može otkriti koliko dugo ćete živeti (FOTO)
Foto: Thinkstock

zdravlje žene

Menstruacija vam može otkriti koliko dugo ćete živeti (FOTO)

Postoji niz faktora koji utiču na vašu dugovečnost, ali i sam organizam vam često govori sve ono što želite da znate, samo morate naučiti da ga osluškujete
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vaš mesečni ciklus i godine u kojima je započeo mogu dosta toga reći o vašem životnom veku. Istraživanje Univerziteta u San Dijegu čiji su rezultati objavljeni u časopisu ‚‚Menopause" je proučavalo podatke prikupljene od 16.000 žena u menopauzi.

7 razloga zašto vas bole grudi (FOTO) (GIF) (VIDEO)

Među ispitanicama koje su prvu menstruaciju dobile s 12 ili više godina, a u menopauzu ušle s 50 ili više godina bilo je najviše onih koje su doživele 90 godina.

Da iskočiš iz sopstvene kože: Kako se boriti sa PMS-om? (FOTO) (GIF)

foto: Shutterstock

- Otkrili smo da žene koje menstruaciju dobe kasnije imaju manje zdravstvenih problema, poput koronarne bolesti srca, a žene koje uđu u menopauzu kasnije češće su odličnog zdravlja što može biti objašnjene našeg otkrića- rekao je autor studije Aladin Šadiab.

foto: Shutterstock

Među ženama koje su kasnije dobile menstruaciju i ušle u menopauzu je takođe bilo manje pušača, kao i manje dijabetičara. Autori studije kažu da su dodatna istraživanja potrebna da bi se tačno odredilo zašto ta povezanost postoji, ali i iz dosadašnjih istraživanja je jasno da zdrave navike i zdrava menstruacija znače dug i zdrav život.

foto: Shutterstock

(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.