3 razloga zašto je odlično razgovarati sam sa sobom (FOTO) (GIF)
Foto: giphy

pa ko je ovde lud, a ko pametan?

3 razloga zašto je odlično razgovarati sam sa sobom (FOTO) (GIF)

Što ste pametniji, to je verovatnije da je vaš mozak sklon haosu, a najbolji način da saberete misli i da ih držite pod kontrolom je da porazgovarate sa samim sobom
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ponekad uhvatite sebe kako ste se baš slatko ispričali sa samim sobom. To ne treba da vas plaši, to nije znak nikakvog potencijalnog ludila, već vaše visoke inteligencije. Što ste inteligentniji, to je vaš mozak sklon nagomilavanju više različitih misli istovremeno, a tim mislima vi morate pronaći smisleni redosled i tok.

Šta će se desiti sa vašim telom ako 4 nedelje ne jedete šećer? (FOTO) (GIF)

Najbolji način za to je da rečenice izgovarate na glas i da sami čujete te rečenice. To ne samo da će vam pomoći u vizuelizaciji onoga o čemu razmišljate, već će vam pojačati koncetraciju i fokusiranje na zadatak koji obavljate.

Za samo 1 minut pročistite misli i rešite se stresa (FOTO) (GIF)

foto: Thinkstock

3 razloga zašto je tako dobro popričati malo sa samim sobom:

1. Kada razgovarate sami sa sobom bolje upravljate svojim misaonim procesima

Ponekad moramo da sredimo naše uzburkane misli, a reči nam mogu pomoći da to učinimo. U stvari, što ste pametniji, to je verovatnije da je vaš mozak sklon haosu. Naše razmišljanje može postati zbunjujuće i zabrinjavajuće kad se ograniči na nematerijalan oblik.

foto: giphy

Kada izgovorimo naše brige i frustracije, lakše se možemo nositi s njima. Struktura koju jezik daje može nam pomoći da se usredotočimo i stavimo stvari u perspektivu. Sve zvuči manje zastrašujuće u verbalnom obliku nego kada se krije u dubini ljudskog uma. Kada organiziramo naše misli i emocije rečima, lakše i delotvornije ih možemo obraditi.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.