Zašto se vremenom gojimo i kako to da sprečimo? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

da starite kao vino

Zašto se vremenom gojimo i kako to da sprečimo? (FOTO) (GIF)

Većina misli da je za ovaj fenomen odgovoran metabolizam koji se nakon 30. godine usporava
Objavljeno:

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Čim čovek uđe u četrdesete kilogrami počinju da se lepe svuda. Većina misli da je za ovaj fenomen odgovoran metabolizam koji se nakon 30. godine usporava. Nije baš tako. Postoji i niz drugih faktora koji utiču na

Salo se topi sa prašinom, redovno čisti kuću i smršaćeš (FOTO) (GIF)

Iako se metabolizam zaista usporava s godinama, dobitak na težini zapravo nema nikakve veze sa usporenim metabolizmom. Umesto toga kako čovek stari postaje manje fizički aktivan.

Ljubav je kriva za sve: 9 vrsta bolova koji dolaze iz duše (FOTO) (GIF)

foto: Shutterstock

Metabolizam određuje koliko energije potrošite kada ne radite ‚‚ništa", odnosno u trenutku kada mirujete. Na metabolizam utiče mnoštvo faktora, uključujući visinu, pol, gene... i to se ne može promeniti, bez obzira na sve.

foto: giphy

Iako se mnogo govori o ‚‚ubrzavanju metabolizma", zapravo je malo stvari kojima je to moguće postići. Dok jedete određenu hranu poput ljutih papričica ili pijete napitke kao što su crna kafa i zeleni čaj, može se činiti kako ubrzavate metabolizam. Međutim, ovaj slučaj se zasniva na fenomenu termičkog efekta hrane, što znači da unošenjem određenih namirnica sagorevate malu količinu kalorija.

foto: Shutterstock
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.