5 glavnih krivaca za masnu kožu! (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

a nije čokolada

5 glavnih krivaca za masnu kožu! (FOTO) (GIF)

Pržena hrana i masne namirnice niszu savršebna hrana ako želite savršen ten, ali nije samo do njih ima tu još stvari koje se ne tiču jela
Objavljeno: 11:48h

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Bele bubuljičice na obrazima, sitni mitiseri po nosu, i crvena bubuljica nasred čela... Da kakva gnjavaža... I zašto se uopšte pojavljuju?

Uništavaju vam lice: Saznajte šta vam tačno rade ove 4 namirnice (FOTO)

Sve to nastaje zahvaljujući sebumu, prirodnom ulju iz kože (koje je poželjno), ali u kombinaciji sa mrtvim ćelijama kože i znojem začepljuje pore zbo čega nastaju ove nesavršenosti po koži.

Voće na licu? Da, ako želite savršen ten (FOTO)

Leto je najgore vreme za pojavu bubuljica jer se više znojite i ako ikako imate mogućnost, kupanje u moru će dosta pomoći u čišćenju lica i kože.

Zašto se pojavljuju bubuljice i kako da ih se rešite zauvek? (FOTO)

foto: giphy

Ne izaziva samo masna hrana bubuljičice već i ovih 5 neočekivanih stvari:

1. Preterano čišćenje kože

Kožu treba čistiti, ali ako to radite prečesto oduzimate joj prirodni zaštitni sloj. Naročito ako koristite agresivna sredstva na bazi alkohola koja isušuju kožu, prirodna reakcija kože lica će biti da luči dodatni sebum da bi to nadoknadila.

foto: Thinkstock

2. Nemasna hrana

Nije tajna da masna hrana izaziva bubuljice, ali pažnju treba obratiti i na nemasnu nranu poput mlečnih proizvoda.

Mnogo ljudi ne zna da nije tolerantno na laktozu zato što osim pokoje bubuljice i manjih probavnih smetnji nemaju nikakvih drugih simptoma. Pažnju treba obratiti na smanjenje konzumacije pekarskih proizvoda koji zbog rafinisanih šećera i belog brašna nikako nisu dobri za vašu kožu.

foto: Profimedia
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.