Boli, boli, kao da će da eksplodira: Šta najviše utiče na razvoj migrene? (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

kad ne pomažu lekovi

Boli, boli, kao da će da eksplodira: Šta najviše utiče na razvoj migrene? (FOTO) (GIF)

Od ove bolesti boluje najviše ljudi na planeti, a tek sada je urađena najveća studija o njoj koja će pomoći da se otkriju lekovi
Objavljeno:

Ukoliko ste nakada osetili bol koji sa sobom nosi migrena onda znate koliko je nepodnošljiv, pa čak iako nikad niste osetili, a ako ste videli osobu koja pati od nje znate koliko je teška. Da iskočiš iz sopstvene kože: Kako se boriti sa PMS-om? (FOTO) (GIF)

foto: giphy
Ne postoje godine u kojima se ona razvija, možete početi da patite od nje u ranoj mladosti ili tek u zrelim godinama. Do sada nije bilo poznato šta na njen razvoj najviše utiče, što je onemogućavalo da se pronađe odgovarajuća terapija za svakog pacijenta.
foto: Shutterstock
Svakoj osobi odgovaraju drugačije meode lečenje i onošto pomaže jednoj osobi neće pomoći i drugoj. Ova bolest je misteriozna, a pogađa skoro dve trećine populacije na planeti.
foto: giphy
U medicinskom časopisu ‚‚Nature Genetics" su objavljeni rezultati stuidije o razvoju migrene i tome šta najviše utiče na nju, rezultati kažu da za njen razvoj postoje genetske predispozicije.
foto: Shutterstock

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.