Kad ti nisu baš sve ovce na broju! Ma, da iskočiš iz sopstvene kože! Kako se boriti sa PMS-om? (GIF)
Foto: Print Screen Youtube

ženske muke i nauke

Kad ti nisu baš sve ovce na broju! Ma, da iskočiš iz sopstvene kože! Kako se boriti sa PMS-om? (GIF)

Čas slano, čas slatko... Ma pojele biste i pečenog vuka... A tek raspoloženje, od sentimentalnih suza, preko histeričnih napada smeha...

Objavljeno:

4 stvari zbog kojih ti misliš da si cool, a on da si naporna! (FOTO) (GIF)

Uhhhh, da taj trenutak kad vam dođe da iskočite iz sopstvene kože, a znate da bi vam i van nje bilo tesno. Da, to vam hormoni bujaju i osećate se jako čudno.

Čas slano, čas slatko... Ma pojele biste i pečenog vuka... A tek raspoloženje, od sentimentalnih suza, preko histeričnih napada smeha, do nezadrživog besa... i tako svakog meseca, bar po nekoliko dana

Ovi dani su zaista teški za sve devojke.

foto: tumblr

Sve tegobe koje osećate tih dana nastaju zato što se menjaju nivoi hormona progesterona i estrogena. Ne, nisu vas oteli vazemaljci preko noći, za nekoliko dana ćete ponovo biti svoje.

foto: giphy

Ove neugodne simptome koji vas muče svakog meseca možete umanjiti pravilnom ishranom, šetnjama i vežbanjem.

foto: tumblr

Kako hormoni upravljaju vašim raspoloženjem bitno je da probate da ih držite u ravnoteži, a u tome vam, verovale ili ne, najviše može pomoći povrće.

foto: tumblr

Zeleno lisnato povrće ima dovoljno vlakana i vitamina da nahrani vaše izgladnele hormone, pa ukoliko se nekoliko dana pre PMS- a hranite zdravo, smanjićete napade gladi i naglih želja za slatkim i slanim.

foto: giphy

Vežbanje je još jedna bitna stvar za normalizaciju PMS-a, vežbanjem podižete nivo serotonina i ojačavate mišiće, tako da tokom ciklusa nećete imati grčeve i jake bolove.

foto: giphy

Velika zabluda u koju mnoge devojke veruju je da ne mogu da se ugoje tokom PMS-a ili ciklusa, e pa to uopšte nije tačno. I te kako možete da se podgojite. Stručnjaci kažu da se tokom tih dana možete ugojiti čak od 2 do 5 kilograma.

foto: giphy

Ukoliko ne volite da vežbate dobro će vam doći i šetnje umesto vežbanja, kao i boravak na čistom vazduhu i suncu. Čist vazduh i sunce sami po sebi izazivaju osećaj zadovoljstva i sreće pa ćete zato lakše podnositi simptome PMS-a.

foto: giphy

Ukoliko vam ništa od ovoga ne pomogne probajte da nađete svoj unutrašnji i spoljašnji mir, trudite se da se tih dana okružite njime. Ukoliko nema stvari koje vas nerviraju nećete ni osećati veliku nelagodu.

foto: tumblr

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.