Da li zaista smete da jedete hranu koja je pala na pod? (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

Pravilo 5 sekundi

Da li zaista smete da jedete hranu koja je pala na pod? (FOTO) (GIF)

Koliko puta do sada ste bili jako gladni, namazali to sočno parče, prineli ga ustima i jedva čekali da ga zagrizete... ali, ono je ispalo... šta ste onda uradili?
Objavljeno:

Namazano parče hleba uvek pada na namazanu stranu i to je svima dobro poznato. Ponekad je to namazano parče tako sočno i prosto žudite za njim. Gledajte u ovaj GIF 5 sekundi, smiruje živce bolje od lekova! Ne želite neko drugo parče nego baš to koje je završilo na podu. Da li zaista smete da ga pojedete?

foto: Tumblr
Većina ljudi je čula da je dovoljno da hrana bude 5 sekundi na podu da bi se zarazila bakterijama i virusima. Muškarci se posebno pridržavaju ovog pravila dok će žene češće pojesti hranu koja im je ispala.
foto: Profimedia
Profesor nauka o ishrani Pol Davson je još 2007. godine sproveo istraživanje o ovoj temi. Rezultati su objavljeni smo u časopisu ‚‚Journal of Applied Microbiology" i nisu bili poznati široj javnosti.
foto: tumblr
Da bi se ovo istraživanje sprovelo naučnici su stavili bakteriju salmonele na pločice, tepih i parket. Pet minuta kasnije su bacali su komadiće hleba i mortadele na 5, 30 i 60 sekundi. Zatim su izmerili količinu bakterija na hrani koja je bila na podu. Ponavljali su ovo na svaka 2, 4, 8 i 24 sata.
foto: Profimedia

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.