3 razloga zašto ne smete upotrebljavati jednu flašicu za vodu više puta (FOTO) (GIF)
Foto: Profimedia

Oprez može biti otrovno

3 razloga zašto ne smete upotrebljavati jednu flašicu za vodu više puta (FOTO) (GIF)

Ako želite da izbegnete većinu bakterije, birajte flaše šireg grla za ispijanje koje se lakše čisti
Objavljeno:

Flaširana voda u malim flašicama je nezaobilazna leti. Praktična je i uvek vas osveži kad treba. Većina ljudi više puta koristi istu flašicu za točenje vode, ali stručnjaci naglašavaju da to ne smete više da radite. Leči sve! Čudesna biljka koju morate da imate u kući (FOTO) 3 razloga zašto ne bi trebalo da upotrebljavate istu flašicu više puta: Razgovarate sami sa sobom? Ne, niste ludi, naprotiv! (FOTO) (GIF) 1. Flašica je leglo bakterija Tokom letnjih vrućina bakterije se brzo šire, a najopasniji deo plastične flašice je otvor na koji prislanjate usne, jer se bakterije prenose iz usne šupljine na neravne delove plastike i tamo se razmnožavaju. Višestrukom upotrebom iste flašice izlažete telo opasnim bakterijama i toksinima, jer ona dobija sitne nabore i oštećenja koji dodatno privlače bakterije.

foto: Profimedia
2. Vrućina ispušta opasne hemikalije Da bi sprečili širenje bakterija, plastičnu flašicu bi trebalo da operete mlakom vodom i deterdžentom. Da bi detaljno isprali bakterije mnogi posežu za vrućom vodom, a ona koja ima suprotno dejstvo od željenog. Plastična flaša nije pravljena za izlaganje visokim temperaturama jer na njima ispušta hemikalije opasne po život..
foto: giphy
3. Najsigurnije je da flašicu iskoristite samo jednom Plastične flaše od vode i sokova bi trebalo da se koriste samo jedanput. Na tržištu postoje specijalizovane flašice za višestruko korišćenje koje se proizvode na drugačiji način, ali nisu sto posto sigurne. Ako želite da izbegnete većinu bakterije, birajte flaše šireg grla za ispijanje koje se lakše čisti.
foto: Profimedia
(Espreso.co.rs / Izvor: zadovoljnadnevnik.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.