Evo kako da se ne oznojite odmah posle tuširanja! (FOTO) (GIF)
Foto: Thinkstock

OSUŠITE SE POSLE KUPANJA

Evo kako da se ne oznojite odmah posle tuširanja! (FOTO) (GIF)

Jedna od retkih mana leta je znojenje, ponekad ne pomaže čak ni kupanje jer se uznojite već ispod tuša
Objavljeno: 13:13h

Uobičajena reakcija tela na vrućinu je znojenje, a leti ponekad ne pomaže čak ni kupanje jer se uznojite već ispod tuša. Kada se temperatura tela poveća, hipotalamus deo mozga aktivira znojenje. Tako se organizam oslobađa viška toplote, štetnih materija i toksina koji se stvaraju u njemu. Zašto se budite mokri od znoja i kako to da sprečite? (GIF) Znoj sam po sebi nema miris, ali kada dođe u kontakt sa bakterijama na površini kože počinje da se razgrađuje i tako nastaje neprijatan miris.

foto: giphy
Dešava vam se da se odmah nakon tuširanja uznojite, to je normalna pojava jer telo reaguje na promene temperature, i pokušava da se rashladi, pogotovo ako je voda toplija ili hladnija od temperature vazduha.
foto: Thinkstock
Da smanjite znojenje posle kupanja ne kupajte se hladnom vodom jer ona pospešuje znojenje, tuširajte se samo mlakom vodom i sapunima neutralne ili blago kisele pH vrednosti, jer oni čuvaju zaštitni kiseli omotač kože i sprečavaju razmnožavanje bakterija na površini kože.
foto: giphy
Posle kupanja se obrišite kvalitetnim peškirom koji dobro upija, tako da vam nijedan dio tela ne ostane vlažan. Naročito obratite pažnju na prepone i pregibe. Bakterije koje izazivaju neprijatne mirise teže se razmnožavaju na suvoj koži.
foto: giphy
Da smanjite znojenje ne preterujte sa ljutim papričicama i začinjenom hranom, aroma luka može da se zadržati u znoju čak dva dana, a i crveno meso pojačava neugodan miris tela.
foto: giphy
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.