Pazite sa šminkom! Može vam ozbiljno ugroziti zdravlje, nije šala! (FOTO) (GIF)
Foto: Giphy

ZDRAVLJE PRE SVEGA

Pazite sa šminkom! Može vam ozbiljno ugroziti zdravlje, nije šala! (FOTO) (GIF)

Kako biste sačuvale svoje oči i kožu, pazite na datume i menjajte je na vreme
Objavljeno:

Pre nego što ponovo posegnete za starim rumenilom ili bilo kojom drugom šminkom, setite se da je zdravlje najvažnije. Bacite staru i prljavu šminku. Ove šarene duga obrve su poslednji svetski trend. Da li smete ovakvi na ulicu? (FOTO) Šminka može da bude veoma opasna i da izazove različite bolesti. Kako biste sačuvale svoje oči i kožu, pazite na datume i menjajte je na vreme. Nakon ovog istraživanja bićete veoma obazrive. Možeš biti pod rizikom ako predugo koristiš istu šminku LiG Group kompanija je uradila istraživanje i otkrila da većina žena koristi istu šminku čak i više od pet godina što stvara rizik od trovanja krvi, infekcija pa čak i gastroentritisa- oboljenja stomaka koje uzrokuje povraćanje i dijareju.

foto: ilyke.com
Četvrtina ispitanih žena je priznalo da koriste istu maskaru i do godinu dana, bez obzira na zdravstvena upozorenja od strane stručnjaka da se maskara treba promeniti svaka tri meseca
foto: Giphy
Međutim, 20% žena koristi isto sredstvo za čiščenje lica godinu dana što je duplo duže od preporučenog A kao vrhunac ovog niza, jedna u deset žena je priznala da koristi karmin koji je star više od tri godine što je dve godine duže od prosečnog roka trajanja. Anketa je sprovedena na 5000 žena nakon koje su naučnici sa London Metropolitan Univerziteta otkrili da stari kozmetički preparati sadrže visok nivo opasnih bakterija
foto: ilyke.com
Šokantan nivo opasnih bakterija je nađen u kozmetici kojoj je istekao rok trajanja Tim istraživača je testirao pet najčešće korištenih kozmetičkih proizvoda kojima je prošao rok trajanja uključujući rumenilo, puder i sjaj za usne.
foto: Giphy
U proizvodima kojima je istekao rok trajanja su nađene smrtonosne bakterije kao što su enterococcus faecalis - jedna od glavnih uzroka meningitisa koji dalje može da uzrokuje trovanje krvi pa čak i oštećenje mozga Istraživači su takođe našli i aeromonas bakteriju koja uzrokuje gastroenteritis i infekciju rana. Osim enterobacter, koja uzrokuje infekcije urinarnog i respiratornog trakta, našli su i bakterije otporne na antibiotike ali i one koje izazivaju problem sa kožom kao što su akne
foto: Giphy
Katie Tillard, šefica LiB Group je rekla: Svi mi imamo jedan ili dva neobična preparata u našoj kolekciji ali je jasno iz istraživanja da jako puno žena čuva stvari koje ne koriste.
foto: Profimedia
- Savetujemo žene da slušaju prijateljice što se tiče stvari koje su trenutno popularne i da probaju testere i uzorke tako da, u slučaju da im ne odgovara preparat, mogu da uštede na prostoru u neseseru za šminku ali i da uštede novac. Istraživači su otkrili da šminka koju koristite može da sadrži opasne bakterije Blogerke iz Velike Britanije su poslale svoju šminku kojoj je istekao rok trajanja da bi je naučnici iz London Meta testirali.
foto: Giphy
Laura Brajn (26), koja je poslala rumenilo kojem je rok trajanja istekao devet meseci pre, kaže: Šokirana sam da moje rumenilo sadrži bakterije koje uzrokuju meningitis.
foto: AP
- Svesna sam da sam ga koristila i nakon što mu je istekao rok trajanja ali ni na trenutak nisam pomislila da sadrži tako opasne bakterije. Mikrobiolog Paul Matewele sa London Metropolitan Univerziteta je potvrdio ove šokantne rezultate On kaže: “Sva stara šminka kao što su puder, sjaj za usne i karmin je, nakon strogog ispitivanja, bila pozitivna na bakteriju Enterococcus faecalis .” "Enterococcus faecalis je potencijalno smrtonosna bakterija koja uzrokuje meningitis i septikemiju i jedan je od najvećih uzroka smrti kod beba” (Espreso.co.rs / fokuzz.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.