Želite da smršate? Verovali ili ne, rešenje je torta za doručak!

konačno dobre vesti

Želite da smršate? Verovali ili ne, rešenje je torta za doručak!

Čokolada, šećer, torte kolači, izgleda da nam nisu neprijatelji, samo ne treba preterivati
Objavljeno: 22:34h

Kad god se zapitamo gde su nam nestali oni divni trbušnjaci, one pločice, otkud nam sad ovo salce, najpre se rešimo slatkiša i brze hrane. Ali ako je verovati nutricionistima, svi ti šećeri i slatkiši nisu baš toliko štetni. Evo nekoliko primera koji pokazuju da svi ti šećeri i nisu tako strašni. Veliki broj istraživanja pokazao je da ljudi koji jedu slatkiše žive i do godinu dana duže. Ako na to dodamo i da kokice smanjuju rizik od dobijanja raka, verovatno ćemo želeti da se pozdravimo sa voćem i povrćem.

Foto: Printscreen/Instagram
Prema naučnim istraživanjima kokice su pune antioksidansa polifenola, ista je količina kao kada bismo ceo dan jeli voće. Ovo, naravno, ne isključuje sve nezdrave sastojke kokica, poput masnoće i previše soli. Žvake pomažu kod osećaja sitosti, a i povećavaju aktivnost mozga i poboljšavaju kratkoročno pamćenje. Ukoliko jede žvake sa ukusom peperminta zapravo žvaćete i prirodni zaslađivač ksilitol. On dokazano štiti zubnu gleđ, a prema istraživanju deca koja ga žvaću imaju 25 odsto manju šansu od upale uha. Ako mislite da ne treba jesti sladoled pre konkretnog obroka, naučnici će reći da grešite. Prema njihovoj analizi sladoleda on sadrži sasvim dovoljno hranljivih sastojaka i u dovljonoj količini može da zameni obrok.
Foto: Printscreen/Instagram
Za kraj ostaje, i neverovatna priča koja naizgled deluje nelogično. Naučnici tvrde da oni koji imaju višak kilograma treba da jedu tortu za doručak. Pokazalo se da oni koji pojedu parče torte brže mršave. Objašnjenje je jednostavno, organizam je ujutru najaktivniji, tako da je tada idealan trenutak da rešite svoju želju za slatkim. Ne morate više da se opterećujete koliko ste pojeli, samo vodite računa da ne preterujete baš. (Espreso.co.rs / Izvor: Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.