Najlakša dijeta: 2 čaše crnog vina dnevno tope kilograme (GIF)

IN VINO VERITAS

Najlakša dijeta: 2 čaše crnog vina dnevno tope kilograme (GIF)

Ukoliko volite da popijete poneku čašu s vremena na vreme evo lepih vesti za vas, ispijajte ga češće u ograničenim količinama i sačuvaćete dobru liniju zauvek
Objavljeno:

Ukoliko volite da pijete crno vino pre spavanja obradovaće vas vest da tako lakše gubite masno tkivo. Koliko koraka treba da napravite da biste smršali? (GIF) Dve nove studije sa Univerziteta u Vašingtonu i Medicinske škole u Hardvardu su pokazale da dve čaše crnog pre spavanja značajno pomažu u gubljenju kilograma.

Crno vino sadrži resveratrol iz skupine polifenola. Polifenoli su sekundarni metaboliti biljaka pa su jednim delom zaslužni za boju, aromu ili ukus vina. Osim što resveratrol povećava novo prirodnog testosterona, on pretvara belo salo u salo bež boje. Belo salo dominira u ljudskom telu i vrlo sporo se razgrađuje, dok masne ćelije bež boje imaju nešto veću sposobnosti sagorevanaja kalorija.
Naučnici sa Harvarda su sproveli testiranje na 20000 žena pa su tokom istraživanja u trajanju od 13 godina utvrdili da kod onih žena koje su pile 2 čaše vina dnevno postoji 70 procenata manja verovatnoća da će biti gojazne. Još jedna studija je pokazala da resveratrol pomaže u suzbijanju apetita, što znači da su nakon čaše ili dve vina manje šanse da ćete da pojedete previše pre odlaska na spavanje. Ako ipak ne volite da pijete vino, naročito crno, osim grožđa glavni izvori resveratrola su borovnice i jagode.
Stock Thinkstock
(Eespreso.co.rs / Izvor: zdravakrava.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.