DELUJE PROTIV JAKIH GLAVOBOLJA I TO NIJE SVE: Ova biljka sadrži niz lekovitih materija
Bela imela, Foto: Printscreen/youtube

čudotvorni recept

DELUJE PROTIV JAKIH GLAVOBOLJA I TO NIJE SVE: Ova biljka sadrži niz lekovitih materija

Postiže izuzetne rezultate kod obaranja visokog pritiska, uspešno zaustavlja krvarenje iz nosa...

Objavljeno: 20:25h

Danas su izuzetno cenjeni preparati od ove lekovite biljke i to čaj od bele imele koji postiže izuzetne rezultate kod obaranja visokog pritiska, uspešno zaustavlja krvarenje iz nosa itd.

Takođe, veoma je cenjena tinktura od imele, koja se može napraviti u sopstvenoj režiji ili kupiti u biljnim apotekama. Osim nje dobar je i svež sok kao i mast od ove biljke.

Bela imela se od davnina smatrala za tajanstvenu biljku. Druidi, keltski sveštenici, smatrali su je svetom biljkom, lekovitim sredstvom koje može da ukloni sve zdravstvene tegobe. Sveštenici su je na svečanim ceremonijama sekli zlatnim noževima i kosama. Stari travari su je koristili i preporučivali kao odlično sredstvo za lečenje epilepsije, piše “Narodnamedicina“.

Drvo Imele
Drvo Imele foto: Printscreen/youtube

BIJELA IMELA ZA VISOK PRITISAK I DRUGE TEGOBE

Još od V veka pre nove ere, koristi se bela imela kao lek. Zvanična medicina je takođe priznala njenu lekovitost. Recimo i to da se u poslednje vrijeme ispituje dejstvo imele kao leka u slučaju veoma teških bolesti poput side i karcinoma.

Dokazano je da ova biljka sadrži čitav niz lekovitih materija. Izaziva pojačan rad žlIezda želudačno-crevnog trakta i podstiče razmenu materija u organizmu.

Ako patite od hroničnog zatvora, od velike pomoći će vam biti upravo biljka bela imela. Poret toga, normalizuje izlučivanje žuči i uklanja uzroke nastanka šećerne bolesti – dijabetesa.

Međutim najviše pažnje privlači njeno delovanje na nizak i visok pritisak izazvan smetnjama u krvotoku. Lekovite materije u ovoj biljci uticaće da se protok krvi kroz organizam normalizuje, i time ojačati najjači mišić – srce. Pošto dolazi do potpune ravnoteže kardiovaskularnog sistema, visokog i niskog pritiska, kao i vrtoglavica, jakih glavobolja i migrena, zujanja u ušima, navale krvi u glavu i dr.

Sama biljka sadrži lekovitu materiju lecitin, iz koje se dobija lecitinol, koji već u malim količinama može da uništi ćelije karcinoma i povrati oslabljen imunitet. Pomaže u oporavku, ublažava mučninu, povraćanje, opadanje kose, rešava nesanicu i gubitak apetita.

ČAJ OD IMELE - PRIPREMA

Pripremamo ga isključivo kao hladan preparat. Evo i kako glasi recept za čaj od bele imele:

Do vrha punu kašičicu imele ostavljamo da odstoji tokom noći u 2,5 decilitara vode. Ujutru malo zagrejemo i procedimo. Ako nam je u toku dana potrebna veća količina ovog čaja onda je najbolje da ga čuvamo u termos-boci koju smo prethodno dobro isprali vrućom vodom ili ga svaki put zagrevamo u toploj vodi. Čaj se pije u manjim gutljajima i u njega nemojte dodavati šećer niti veštačke zaslađivače.

Lekoviti čaj od imele je veoma delotvoran kao sredstvo protiv krvarenja iz nosa, pluća i creva. Potrebno je hladan čaj ušmrkati kroz nozdrve kada se krvarenje u nosu javi, ukoliko ga progutamo korisno će uticati na sva unutrašnja krvarenja ali i kod bolesti poput dizenterije i tifusa. Pijenje imelinog čaja balansiraće i normalizovati krvni pritisak – oboriće visoki, a niski će blago podići. Čaj od bele imele izuzetno pomaže ženama koje imaju izražene pms simptome i bolove u stomaku. Odlično je pomoćno lekovito sredstvo za žene u menopauzi, svakodnevne tegobe poput nepredvidivih valunga – (iznenadnih naleta vrućine) drži pod kontrolom.

Kako se pravi mast od bele imele?

Potrebno je bobice imele pomešati sa svinjskom mašću da se dobije kompaktna smesa. Ova mast se odlično pokazala za lečenje promrzlina.

Recept za lekoviti sok od imele

Svež sok od imele se pravi od listova i svežih grančica koje se dobro operu i još dok su vlažne iscede se u sokovniku. Kao lek protiv neplodnosti se odlično pokazao sledeći recept:

Iz sokovnika istisnite tačno 25 kapi soka i promešajte sa malo vode. Popijte odmah ujutru dok niste jeli – na prazan stomak i terapiju ponovite i uveče pre odlaska u krevet.

Bela imela - gde kupiti?

Kapi bele imele se danas mogu lako nabaviti i kupiti u bolje opremljenim biljnim apotekama, isto važi i za gotov čaj od bele imele.

VAŽNO UPOZORENJE: bobice imele su otrovne i nemojte ih nikako jesti sveže! Prevelike doze biljke mogu izazvati i jako povraćanje. Čaj od bele imele i ostali proizvodi se ne bi smeli koristiti u trudnoći niti ukoliko dojite. Bela imela se ne sme primenjivati zajedno sa lekovima za srce.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso - novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs/ Novi.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.