Čokolada leči kašalj i bol u grlu brže od svih lekova (GIF)

DELUJE BOLJE OD SIRUPA

Čokolada leči kašalj i bol u grlu brže od svih lekova (GIF)

Vaša prehlada od sada ima mnogo ukusniji melem od svih koje ste do sada isprobali
Objavljeno:

Sledeći put kada osetite bolno peckanje u grlu i kada vas toliko zaboli da ne možete da progutate čvrstu hranu, pre nego što zgrabite sirup za kašalj pojedite malo crne čokolade. Ovih 7 stvari vas čine depresivnim, a ne shvatate ih ozbiljno (GIF) Alin Mauris, profesor i vođa odeljenja za kardiovaskularne i respiratorne studije, Univerziteta u Hulu, došla je do zaključka da čokolada bolje deluje na kašalj i bol u grlu od većine lekova. Ovih 5 znakova vas upozoravaju da vam telo žudi za vitaminom C (GIF)

Ranije studije su pokazale da pacijenti koji su pili lekove sa ekstraktom kakaoa su se za oko 2 dana brže oporavili od onih koji su pili uobičajene sirupe protiv kašlja. Druga studija sprovedena na Imperijal Koledžu u Londonu je pokazala da kakao sadrži alkaloid koji ima bolji efekat od kodeina, analgetika koji se najčešće koristi u lekovima za grlo.
Za sve to postoji logično objašnjenje, čokolada ima lepljiviju strukturu od uobičajenih lekova za kašalj, pa stvara bolji zaštitni sloj na zidovima grla i zaustavlje nervne završetke koji aktiviraju kašalj.
(Espreso.co.rs / Izvor: Bright Side)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.