Telo vam je PUNO TOKSINA! 14 znakova da morate da POČNETE DA ŽIVITE ZDRAVIJE! (FOTO) (GIF)
Devojka ima alergiju, Foto: pixabay.com

Jedete zdravo, ali se tako ne osećate

Telo vam je PUNO TOKSINA! 14 znakova da morate da POČNETE DA ŽIVITE ZDRAVIJE! (FOTO) (GIF)

Eliminacijom određene hrane na neko vreme daćete svojim crevima predah i tako odstraniti štetne toksine iz organizma

Objavljeno:

Toksini se nagomilavaju u telu iz hrane i pića, ali i kroz kožu i vazduh koji udišemo. Kada je ta količina prevelika, telo pati i pojavljuje se ovih 14 simptoma. Telo je potrebno očistiti... 1. Žudnja za šećerom

Ishrana koja obiluje šećerom i prerađenom hranom čini da se organizam ponaša kao da je na vožnji rolerkosterom jer naglo podiže i spušta šećer u krvi pa utiče i na hormon leptin (odgovoran za glad) što rezultira time da ljudi posežu za nezdravom hranom.

Nakon detoksa, organizam će se oporaviti, hormoni vratiti u normalu i onda možete početi jesti nutritivno bogate namirnice.

2. Probavne smetnje

Ovo je jedan od očitih znakova da je telu potreban detoks. Opstipacija, dijareja (proliv), nadutost i vetrovi nisu samo neugodni nego su i jasan znak da se ne hranite kako biste trebali i da crevima treba 'restart'.

Dečak je pojeo čokoladu
Dečak je pojeo čokoladufoto: Giphy

3. Sklonost sezonskim alergijama

Ako crevna mikrobiota nije u ravnoteži to znači i da je imunitet loš. A budući da su sinusi svojevrsni nastavak probavnog sastava, logično je da zdravlje probavnog trakta utiče na sezonske alergije.

4. Jedete zdravo, ali se tako ne osećate

Iako jedete zdravo to ne znači da povremeno ne trebate napraviti detoks. Eliminacijom određene hrane na neko vreme daćete svojim crevima predah i tako odstraniti štetne toksine iz organizma i osnažiti ga.

Devojčica ima alergiju
Devojčica ima alergijufoto: giphy

4. Jedete zdravo, ali se tako ne osećate

Iako jedete zdravo to ne znači da povremeno ne trebate napraviti detoks. Eliminacijom određene hrane na neko vreme daćete svojim crevima predah i tako odstraniti štetne toksine iz organizma i osnažiti ga.

5. Koža nije čista

Kada se u telu nakupe toksini to može uticati na slabiji rad jetre (koja je glavni organ za detoksikaciju). Budući da se kroz kožu putem znoja takođe izbacuju štetne stvari iz organizma, svi ti toksini mogu se pokazati na površini kože u obliku akni, osipa i upalnih procesa.

Bubuljice na leđima
Bubuljice na leđimafoto: giphy

6. Stalno ste umorni?

Stalan umor može imati i dublji problem koji se odnosi na rad nadbubrežne žlezde. Do tog poremećaja dolazi kada mozak i nadbubrežne žlezde nemaju dobru komunikaciju zbog povišene razine kortizola do koje dolazi zbog nakupljenih toksina, upala i disbalansa mikrobiote.

7. Zaboravnost

Ako se naprežete prisetiti nekih pojedinosti koje su se dogodile tog dana, vaš mozak je "zamagljen". Kada telo ne može dovoljno brzo eliminisati toksine oni se skupljaju u telu i uzrokuju upale. Previše upala oštećuje zaštitnu barijeru krvi u mozgu i slabi pamćenje. Detoks će eliminisati otrove što će ublažiti upalni oksidacijski stres u hipotalamusu pa ćete moći i jasnije razmišljati.

Zaboravnost
Zaboravnostfoto: giphy

8. Bol u zglobovima

Hronična upala ostavlja posledice na mišićima i zglobovima. Ako su zglobovi i mišići često bolni, ukočeni i kruti, osobito ako vežbate, to je veliko upozorenje da se u telu odvijaju upalni procesi.

9. Stalno ste pod stresom

Detoksikacija ne podrazumijeva samo izbacivanje nepoželjnih namirnica, nego i smanjenje stresa jer je on veliki okidač za autoimune bolesti te depresiju.

Stalno ste pod stresom
Stalno ste pod stresomfoto: Giphy

10. Ideja o detoksikaciji vam izaziva nervozu

Ako vam sama pomisao na odricanje od omiljenih namirnica ili pića izaziva nelagodu to može značiti da imate nezdrav emocionalni odnos prema hrani.

Umesto da hranu doživljavate kao gorivo za svoje telo, moguće je da je koristite kao nagradu ili kaznu. Detoksikacija vam može pomoći da shvatite je li vaš odnos prema hrani povezan s emocijama pa ćete uspeti nakon te analize napraviti korak dalje.

11. Borite se s kilogramima

Potrebno je shvatiti da prvo treba ozdraviti da bi se kilogrami izgubili. Ako postoji neravnoteža u crevima između dobrih i loših bakterija, odnosno kada loše bakterija prevladaju dolazi do upalnih procesa i usporavanja metabolizma. Stoga je potrebno uzeti vremena i prvo lečiti creva

Borite se s viškom kilograma
Borite se s viškom kilogramafoto: Giphy

12. Hormoni vam "divljaju"

Smanjen libido, poremećaj menstrualnog ciklusa i nemogućnost mršavljenja ukazuju na probleme s hormonima. Problemi s hormonima mogu izazvati hronične upale, a jedan od češćih uzroka je neadekvatna prehrana.

13. Imate neugodan miris tela

Telo uvek čini sve što može da eliminira toksine, a intenzivan miris je znak da se ono nastoji očistiti. Neugodan miris tela i zadah su znakovi da su nataloženi toksini u telu dosegli opasni nivo. Zato umesto da koristite dezodoranse, radije pijte zelene sokove.

14. Imate problema sa spavanjem

Probleme sa spavanjem uzrokuje nepravilan rad hormona leptina i nadbubrežne žlezde. San će se poboljšati kada se rešite toksina i eliminišete upalne procese u telu.

Imate problema sa spavanjem
Imate problema sa spavanjemfoto: Giphy

Bonus video:

SVI ĆE PRIČATI O TOME: Napravite razigrane čaše i oduševite društvo

U moru ideja za dekoraciju potrebno je istaći se i napraviti nešto novo. Poslužite omiljeni sladoled ili voćnu salatu u razigranim čašama. Ništa lakše nego napravitii ovakve čaše, potrebna je samo ideja. To su raznobojne čaše od želea koje možete sami da dizajnirate kod kuće i iznenadite svoje društvo. Još jedna prednost ovih čaša je što nakon upotrebe nema pranja, gosti mogu da ih pojedu u slast.

(Espreso.co.rs / Izvor:24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.