Zašto su žene NAJVIŠE NAPALJENE tokom određenih dana ciklusa? Razlog je APSOLUTNO GENIJALAN! (FOTO) (GIF)
Zanosna žena leži na krevetu, Foto: profimedia

sve devojke to znaju

Zašto su žene NAJVIŠE NAPALJENE tokom određenih dana ciklusa? Razlog je APSOLUTNO GENIJALAN! (FOTO) (GIF)

Orgazam je potpuno prirodni lek za menstrualne grčeve, koliko god vam tokom krvarenja ne pada baš na pamet da imate seks

Objavljeno:

Monogo je razloga zašto bi svaka žena pomno trebala da prati svoj menstrualni ciklus. Čak ni najbolja aplikacija ne može baš stopostotno odrediti ovulaciju ili trajanje celog mentrualnog ciklusa. Osim toga, ovulacija može u velikoj meri uticati na intenzitet orgazma.

Kao što verovatno znate, orgazam je potpuno prirodni lek za menstrualne grčeve, koliko god vam tokom krvarenja ne pada baš na pamet da imate seks. Nekoliko istraživanja je potvrdilo da menstrualni ciklus žene automatski utiče na njihove orgazme.

Zanosna žena
Zanosna žena foto: giphy

U jednom istraživanju, sprovedenom na Univerzitetu u Virdžiniji, proučavao se interes za seks između 115 žena u dobi od 23 do 45 godina. Rezultati su pokazali jednu zanimljivost, većina žena je prijavila bolje i intenzivnije orgazme u sredini svog mentrualnog ciklusa.

Slične rezultate dobili su i holandski naučnici nakon što su otkrili da je protok krvi u genitalnom području najveći tokom ovulacije, što vodi do jačih orgazama.

Zanosna žena sa halterima sedi u krevetu
Zanosna žena sa halterima sedi u krevetufoto: Shutterstock

- Tokom ovulacije materica menja svoj položaj. Mogli bismo reći da on postaje udobniji kako bi polni odnos bio što bolji. - rekao je doktor Džejmi Knopman.

Nadalje, osnivači aplikacije za praćenje menstrualnog ciklusa "Glow" otkrili su da je potencijal za orgazam povezan sa vremenom koje prethodi menstruaciji, znači oko nedelju dana pre krvarenja. Kako tada nivo testosterona kod žena opada, povećava se njihov libido jer se zidovi materice podebljavaju, objasnili su.

Intenzitet orgazama i sama želja za seksom varira od žene do žene pa ne mora značiti da ćete i vi biti pojačano napaljeni u ovom razdoblju menstrualnog ciklusa.

Zanosna žena
Zanosna žena foto: giphy

(Espreso.co.rs / Izvor: net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.