Sjajna vest za momke, a još bolja za njihove devojke! POSTOJE ČARAPE KOJE BAŠ NIKAD NE SMRDE! (FOTO) (VIDEO)
Čarape koje nikad ne smrde, Foto: pixabay.com

I ne cepaju se lako!

Sjajna vest za momke, a još bolja za njihove devojke! POSTOJE ČARAPE KOJE BAŠ NIKAD NE SMRDE! (FOTO) (VIDEO)

Mogu se nositi čak godinu dana bez pranja i neće smrdeti

Objavljeno:

Mogu se nositi godinu dana bez pranja i neće smrdeti. Izumeo ih je britanski farmer Stiv Vitli, a napravljene su od vune angora koze koja drugačije deluje na bakterije.

Vuna angora koze je inače rezervisana za luksuznije komade odeće. One dašak luksuza daju i stopalima koje se zahvaljujući kvalitetnom sastavu čarapa neće usmrdeti.

Problem smrdljivih nogu seže daleko više od stopala. Od njih se usmrde i cipele iz kojih je taj smrad kasnije teško ukloniti pa treba kupiti nove. Pate i socijalni odnosi jer niko ne želi da bude blizu nekoga kome smrde noge.

Čarape koje nikad ne smrde
Čarape koje nikad ne smrdefoto: giphy

Čarape britanskog farmera Stiva Vitlija se zovu "Corrymoor socks", a cena im varira od veličine, od 1.500 do 3.000 dinara. Mogu se nositi i do godinu dana, a da se ne operu, i neće se usmrdeti. Osim toga, vrlo su udobne i otporne na oštećenja, rupe na prstima, petama i slično.

Farmer je rekao da on svoj par nosi po farmi dve nedelje pa ih tek tad stavlja u pranje. Kaže da je jednom dobio pismo od neke žene koja je izgubila muža. Napisala je da je njen suprug bio toliko vezan za te čarape da je rekao da želi da bude pokopan s njima.

Zašto se ove čarape ne usmrde?

Stopala imaju najviše znojnih žlezda u telu, a kad se taj znoj spoji s bakterijama na koži, rezultat je smrad od kog i nozdrve peku. Za razliku od pamuka i ostalih materijala, angora vuna drugačije deluje na bakterije i ne dolazi do nastanka neprijatnog mirisa. Ove čarape možete pronaći na internet stranici corrymoor.com.

foto: giphy

Bonus video:

TRADICIONALNI RECEPTI: Cicvara, jelo na kom su odrastale generacije

(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.