PRATI KOSU UVEČE ILI UJUTRU? Nije svejedno, razlika je OGROMNA!
Od vremena i načina pranja kose zavisiće i njen izgled, Foto: Pixabay

dobar savet

PRATI KOSU UVEČE ILI UJUTRU? Nije svejedno, razlika je OGROMNA!

Radi se o tome da je tokom spavanja kosa pritisnuta na jastuk...

Objavljeno:

Svejedno vam je kad perete kosu, uveče pred spavanje ili ujutru, kad se probudite i osvestite?

Neće biti da je svejedno, kažu stručnjaci, koji otkrivaju kako na kosu utiče pranje pre spavanja i koja je razlika u odnosu na jutarne pranje. Ako perete kosu pre spavanja, možda ste primetili da vam ujutro izgleda masnije. Stručnjaci, međutim, kažu da zapravo nije više masna već samo tako izgleda.

Radi se o tome da je tokom spavanja kosa pritisnuta na jastuk, a kako je još vlažna, izravnaće se (spljoštiti) više nego da se normalno osušila. Zapravo, nedostaje joj volumen, a onda deluje masnije. Još je jedan razlog zašto je bolje ne prati kosu neposredno pre spavanja. Mokre dlake su osetljivije od suvih, a kako će se tokom noći trljati o jastuk i petljati, veća je šansa za pucanje vrhova.

Ako se ipak ne želite odreći tog zadovoljstva i navika vam je prati kosu pre spavanja, tada pripazite na nekoliko stvari: - Koristite blag šampon - Izbjegavajte teške regeneratore - Nježno je počešljajte nakon pranja - Stavite na kosu nešto za podizanje volumena - Spavajte na satenskoj ili svilenoj jastučnici

Bonus video:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.