Super si se proveo, al sad treba i da ustaneš! 6 namirnica koje će vas spasti GLAVOBOLJE POSLE NOVOGODIŠNJEG MAMURLUKA (GIF)
Foto: profimedia

BUĐENJE BEZ MUČNINE

Super si se proveo, al sad treba i da ustaneš! 6 namirnica koje će vas spasti GLAVOBOLJE POSLE NOVOGODIŠNJEG MAMURLUKA (GIF)

Sa žurke ste se vratili pred zoru, a par sati kasnije budite se sa užasnom glavoboljom i groznim ukusom u ustima? Ima leka tome, ima leka..

Objavljeno:

Mamurni, posežete za masnom hranom, ne prija li svima da pojedu nešto na povratku sa novogodišnje žurke? U frižideru je obilje ukusne hrane, ruska salata, pečenje, pa i čokoladna torta da se zasladite pred jutarnje spavanje.

Ukoliko posegnete za nečim masnim, što je ostalo od svečenog ručka ili večere, to vam se sutradan može gorko osvetiti. Prijatno je bilo popiti, biti lepo raspoložen i đuskati cele noći, ali jutro donosi neprijatne glavobolje.

1. Banane Ovo ukusno voće bogato je kalijumom, elektrolitom koji nestaje, kada pijete alkohol.

foto: giphy

2. Vegetarijanska pica Iako pica i nije baš preporučljiva, a ukoliko se ne možete odupreti njenom zavodljivom mirisu, birajte pametno, naručite parče koje je puno povrća i uklonite višak ulja uz pomoć papirnog ubrusa.

foto: giphy

3. Bilo što sa celim žitaricama Cele žitarice su sastavljene od složenih ugljenih hidrata koji apsorbuju alkohol. One također sadrže vitamine B, koji pomažu u ublažavanju mamurluka.

foto: giphy

4. Palačinke Palačinke su savršen izbor, a razlog su ponovno ugljeni hidrati, koji upijaju alkohol pa ako nisite raspoloženi za zdravije žitarice navalite na sočne palačinke.

foto: giphy

5. Humus Bogat vitaminima B-6 i C, gvožđem i folatom, humus je super zdrav način kako da ublažite jutarnji mamurluk. U sezoni bslava i proslava neka vam uvek bude u frižideru.

foto: giphy

6. Supa Ne, ne mislimo da ćete nakon izlaska ići da kuvate supu, ali će poslužiti i ona iz kesice. Neka bude što bistrija, i pomoći će vam da razbistrite glavu i smanjite glavobolju.

foto: giphy

Bonus video:

Novogodišnji venac je napopularniji praznični ukras na planeti, a poklanja se samo onome koga mnogo volite

Novogodišnji i božićni venci su popularni svuda u svetu, a tokom praznika krase skoro sva vrata. Osim vrata, možete ih okačiti i na zid ili ih pokloniti nekome koga mnogo volite. Umesto da ga kupujete, napravite ga sami, tako ćete voljenoj osobi staviti do znanja da mislite na nju

(Espreso.co.rs / Izvor: index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.