ZNAKOVI DA ORGANIZAM POČINJE DA UMIRE: Obratite pažnju, reagujte odmah!
Foto: Printscreen

ZDRAVLJE PRE SVEGA!

ZNAKOVI DA ORGANIZAM POČINJE DA UMIRE: Obratite pažnju, reagujte odmah!

Da biste zadržali svoje zdravlje, vašem telu su potrebni vitamini i minerali, ali je ponekada zbog gustog rasporeda teško izvodljivo jesti samo zdravu hranu

Objavljeno:

Da li je ovo vaš slučaj? Problemi sa aknama Ovo bi mogao biti znak nedostatka cinka. Možete nanositi kreme kako biste ih se rešili, ali zašto ne rešiti problem u korenu? Jedite što više hrane koja sadrži cink, bademe, bundevine semenke, spanać i kikiriki.

foto: Pixabay.com

Koža će vam biti zdravija i imaćete lepši ten, piše “Fokuzz“…

Glavobolja Ponekad i vrlo često glavobolja može biti izazvana nedostatkom magnezijuma. Grčevi u mišićima

Ovo takođe može izazvati nedostatak magnezijuma. Pokušajte da se kupate u vreloj vodi sa gorkom solju koja sadrži magnezijum kako bi ga vaša koža apsorbovala.

Nokti koji se listaju i suva kosa Ovo je znak da vam nedostaje vitamin B7. Jedite više kvasca, sira i kikirija da bi vam nokti bili ponovo zdravi.

foto: Pixabay.com

Slaba i oštećena kosa Ukoliko primetite da vam previše kose opada tokom češljanja to je znak da imate manjak gvožđa. Jedite više povrća sa tamnim zelenim lišćem i crveno meso. Beli plihovi Ukoliko imate plihove na zglobovima i prstima, to ukazuje da imate nedostatak esencijalnih masnih kiselina. Njih možete nadoknaditi jedenjem ribljeg ulja, morskih plodova, ribe i koštunjavog voća. Dva najveća uzročnika nastajanja akni Dva najveća uzročnika nastajanja akni su bakterije i hiperaktivne znojne žlezde. Kad imuni sistem ne radi normalno, može uzrokovati povećan rad znojnih žlezda što dovodi do povećanja masnoća pod kožom. Tako se zapušavaju pore, koža ne može više da diše i nastaju akne. Perutanje kože Ako primetite da vam se koža često zategnuta, svrbi vas, peruta se ili je hrapava na dodir, znači da joj treba hidratacija. Trudite se da koristite bogatu hidratantnu kremu tokom dana, a masniju kremu tokom noći. Povremeno (jednom nedeljno) možete staviti hranljivu masku za suvu kožu. Šta se krije iza umora? Umor je alarm koji psiha šalje telu. Od umora postajete razdražljivi, depresivni, nemate volje za bilo kakvu aktivnost, što znači da je stres okidač. Zaboravite na jutarnje ili čak celodnevno lenčarenje. Umjsto toga, hodajte trčite i izbegavajte celodnevno sedenje.

foto: Pixabay.com

Družite se s ljudima s kojima delite slične interese, koji nisu energetski vampiri već koji vam podižu energiju i u čijem se društvu osećate dobro u vezi sebe. Oslabljen vid Oslabljen vid je često posledica dugogodišnjeg načina života, ishrane i loših navika. Industrijski obrađena hrana, nedovoljno kretanje, stalno sedenje ispred kompjutera, pušenje itd. utiče na zdravlje očiju. Trudite se promenite životni stil i navike, i problem se može ublažiti.

foto: Pixabay.com

Nadutost Znate li kada se osećate duplo težim ili opet imate onu nelagodu u stomaku? Verovatno ste naduti. Nadutost najčešće može biti uzrok lošeg varenja, tj. usporenog rada ili intolerancija na određene namirnice. Izbacite iz ishrane ili smanjite unos soli, brze hrane, gaziranih pića, testenine, pirinča.

foto: Pixabay.com

Poželjno je da jedete kuvano povrće, voće, žitarice, ribu, kokošje ili ćureće meso, jaja, mahunarke u umerenim količinama, kao i, jogurt i zeleni čaj. Izbegavajte sirovo povrće, alkohol, kafu i sokove.

(Espreso.co.rs / Fokuzz.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.